bugün

Özgüveni düşük , verileni kabul edip ses çıkarmayan kişidir. Allah Aşkına herşeyi 1000 tl asgari ücretle kıyaslamayın . O vasıfsız kişilere , hiçbir vasfı olmayan kişilere verilen Ücret . Yeni veya 2-3 yıllık üniversite mezununun alması gereken Maaş 2000-2500 tl , daha tecrübeli Kişilerin alması gereken Maaş 4000 tl civarı . Yöneticilerin ise çok daha fazla.
Yerden göğe haklı olmak.
"allah aşkına herşeyi 1000 tl asgari ücretle kıyaslamayın . o vasıfsız kişilere , hiçbir vasfı olmayan kişilere verilen ücret."

üniversite okudun diye kendini vasıflı bir birey mi sanıyorsun?
2000 lira maaş alıyordur.
günlüğü 135 liraya çalışmanın fazla olduğunu bilen kişidir. doğru düşüncededir.
çok daha fazlasıyla geçinemediğimizi bilse bizi döver.
haddini biliyordur. 4,000 tl maaşı yoldan geçene vermiyorlar. dandik bir üni bitiren herkes kendini paha biçilmez sanmasın, maaşı psikoloğun eline sayarsınız aman gençler...
bulmuş da bunuyor dediğimiz kişilerin az bulduğu maaş tipidir. Aşağı da ki açıklamalara bakarsak :

2014 Aralık ayı itibariyle çalışanların geçim koşulları şu şekildedir:
- Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması
gereken gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.232,35 TL,
- Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim,
sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı
(yoksulluk sınırı) ise 4.014,17 TL

Yoksulluk sınırını aşıp Ne zamandır koca bir aileyi her şeyiyle tek başına geçindirmek az oldu ?
4000 tl "türkiye şartlarına göre" gayet yüksek bir maaştır. özel sektör hakkında en ufak bir bilgisi olan insan bu maaşa ulaşabilmeniz için götünüzü ne kadar yırtmanız gerektiğini bilir. kısacası realist insandır, türkiye gerçeklerinin farkındadır. mezun olunca 2000-2500 tl alacağını zanneden sikim üniversitesi götüm mühendisliği öğrencisi değildir.
Türkiye'de 4000 tl maaş alacak mesleği yapan kişinin gelişmiş ülkelerde 7000-8000 dolar aldığını göz önünde bulundurursak 4000 tl (1700 dolar ) düşük bir maaştır.
haklıdır ki yüksektir de. bugün 4000tl asgari ücretin neredeyse 4 katı ve düşünüldüğünde asgari ücretle bir ay geçinen 4 belki 5 kişilik aileler var. bu yüzden 4000 tl yüksek olmaktan ziyade lükstür de
geçen sene aylık maaşım 10.000 tl ye geldi. ev aldım. an itibariyle maddi darlık yaşıyorum. yani diyeceğim o ki 10.000 tl bile para değil. şimdi inanmamışsınızdır çünkü sizin için sözlükte takılan adam boş adamdır. boş adamlık kriterinizde parası olup olmayan adamdır. adam olma kriteriniz...lan neyse uzatmayayım şimdi.
Harcamalara bağlı olarak bakış açısıda değişiyor.
türkiye şartlarında 4000 tl çok yüksek bir maaştır. yeterlidir ya da değildir o ayrı bir konu ancak piyasa ile mukayese ettiğinizde gerçekten yüksek bir maaş.
asgari ücretle çalışan kişidir.
Maaş mevzunda şöyle bir olay vardır sen yaptığın iş ile patrona ne kadar kazandırıyorsan ona göre bir maaş alırsın çok nitelikli harika bir insan olabilirsin ama kadayıfçı ahmet usta sana 1200 den fazla aylık veremez ki onu verebilmesi için bile normalin üstünde iş yapabilen bir kadayıfçı olması lazım ahmet reyizin. yani işi 4 yıllık üniversite lise yada ilkokul kıstasından çıkarmak lazım benim bir tanıdığım vardı bildiğim kadarıyla lise mezunu adam daha önce hayatı boyunca yapmadığı bir işten 7000 tl kazanıyor neden kazanıyor? çünkü adamın yaptığı iş için 0 üşengeçlik 100 sosyallik lazın o işin okulu da var ama onu okuyan kişilerin çoğu o paraları rüyasında göremiyor ha dersiniz ki ben patrona kazandırdığım kadar vermiyor bana o zaman haklısınız maaş zammı isteyin vermezse de çıkarlarınıza en uygun şekilde davranmaya bakın.
4000 tl yüksek bir Maaş değildir .
Benim 4 bin tl maaş vereceğim adamın bana bir ayda en az 40 bin tl lik satış yapması lazim en az yaparsada helali hoş olsun + prim bile veririm.
maaş hiç bir zaman yüksek değildir.
1000 alırsan yetmez.
5000 alırsan yetmez.
10000 alırsan yetmez.
100000 alırsan yetmez.
çağla şikel ne diyor:
"hayat çok pahalı, oğluma bir ayakkabı bile alamıyorum."
işine göre değişir tabi mesela madende çalışanlara bu para verilmelidir adamın canı cebinde sonuçta ama yılın yarısını yata yata geçirecek bilmem kar yağınca tatil yapacak, şubat ayında tatil yapacak hazirandan eylüle kadar tatil yapacak ve vatandaşın ödediği vergilerle cebini dolduracak kişilere bu para çok fazla ama emekçiye zor şartlarda çalışana verilmeli. ha 4000 tl çok mu hayır ama 900 tl ile geçinmeye mahkum edilen kişiler için büyük para tabi ki. her açıköğretim bitiren lisans mezunuyum diyor ve en az 2000-2500 lira maaş bekliyor adamlarda bu durumun uyanığı olmuşlar özel sektörde isterseniz boğaziçi mezunu olun başlangıç maaşınız düşük oluyor genelde 1200-1500 tl'ye tamam demek zorunda kalıyor millet.

büyükşehirlerde yaşam zor mesela istanbul, ankara, izmir, bursa gibi büyükşehirlerde aldığınız maaşın yarısı neredeyse kiraya gidiyor hele birde kentin gözde caddelerinde oturmaya kalksa bir memur muhtemelen aylığının tamamını ev sahibine ödemek zorunda kalacak.
ha 4000 tl hangi durumlarda iyi para; eğer devlet güzel bir lojman verdiyse kirasız oturuyorsanız arada sırada ikramiye, pirim vs alıyorsanız tamam o zaman allah bereket versin diyeceksin o kadar masraf olacak ama hem kira ödeyecekse, hem çocuklarını okutacak hemde elektrik, su, telefon, internet, doğalgaz ve site aidatları vs verecekse cepte kalır çay parası.

ancak ülkemide çok hakız bir dağılım var mesela bir memur 2000 lira, öğretmen kesintilerden sonra net 2000-2200 lira civarında maaş alıyor ancak siyasiler adı verilen halkın sayesinde bir yere gelmiş işkembe doyurmaktan başka işe yaramayanlar ayda 12-13 bin lira maaş alıyorlar adil mi? hayır. dizi veya sinema oyuncusu sıfatıyla ortalıkta dolaşan bazı zinakarlar haftada 70-80, ayda 300-400 bin lira kazanıyorlar karşılığında o onun karısıyla adam başkasının karısıyla sevişiyor adına da sanat diyorlar yani zinanın adı sanat olmuş. birde futbolculara bakalım özelikle büyük takımlarda oynayanlara bakın büyük çoğunluğu 2-3 milyon lira'nın (eski parayla 2-3 trilyon) üstünde kazanıyorlar, hele birde yıldız futbolcu falansa trilyonlara imza atıyor adamlar hemde artık tl ile değil milyon eurolara milyon dolarlara geliyorlar bu kulüplere tabi bunları düşünecek olursak 4000 lira maaş bunların dişini karıştırdıkları kürdan parası niyetine.

ama eğitim durumuna bakalım mesela lise mezunu yada 2 yıllık akademi mezununa 1000 tl vermek hadi idare etsin diyelim ama 4 yıllık lisans mezunu kişilere aynı parayı vermek çok büyük bir saçmalık bana göre neden böyle söylüyorum bakın arkadaşlar üniversite okumayan bilmez ekonometri, istatistik, maliye, muhasebe, iktisat, finans, teoriler işte böyle saçma sapan dersleri okuyorsunuz üstüne birde ingilizce eğitimi alıyorsunuz ancak işe başladığınızda 1200 tl maaş alıyorsunuz bakıyorsunuz yanınızda çalışan kişi lise mezunu oda sizinle aynı parayı alıyor bu durum gerçekten üzücü. ben lise mezunu kişilere aşağılamak gibi değil sadece yapılan haksızlığa değinmek adına bunları söyledim.
yüksek değildir. çok yüksektir. tabi türkiye sınırları içerisinde.

böyle bir maaşa sahip olmak için itina ile sizi sikecek bir işiniz olacaktır illaki.
kendimden biliyorum yetmiyor. kızlar mesajlarınız bekliyorum. neyse konumuza geçelim istanbulda yaşarsanız yetmez, istanbulda çalışıyorsanız yüksek maaş değildir ama işin de bokunu çıkarmayın türkiye şartlarını göze almak lazım zira burası türkiye iyi paradır. istanbulda göre de iyi para olsa da hayat standartlarınıza göre yetmeyebilir. ama anadolu da çok iyi paradır. türkmenistan, gürcistan gibi ülkelerde ise deli paradır.
ne yükseği lan. resmen açlık sınırı. allahım bunu bulamayanlara yardım et.
Arkadaş biraz lükse kaçmış anlaşılan,
Lan mal ben 2000 lira aylık alsam almanyada yaşamam sen 4000 lira alıyon neyine yetmiyor, hesap kitap mı bilmiyon ekonomidenöi anlamıyon, karınmı çok harcıyor, millet 850-900 lira ile aile geçindiriyor sen bunun 4 katını alıyon yetmiyor diyon, gözün doysun lan aç, aç da bi ekonomi kitabı oku. Belki yükseği alçağı o zaman öğrenirsin.
Bulent arinc degildir. Milletvekili maasi yetmemektedir kendisine.