bugün
- eğitim seviyesi azaldıkça kişide artan şey10
- samsak döveci9
- sözlüğün yeni tasarımı22
- özür dilerim ile kusura bakma arasındaki farklar7
- sözlük yazarlarının su bardakları6
- memur olup sıradan bir hayatla geberip gitmek8
- opel vectra b4
- italyan arabaları3
- aponun villası9
- tinto brass12
- barbunya pilakisi seven bokkefali2
- eskiden arkadaşlar genelevde aynı kadına gitmezdi10
- galatasaray amed operasyonu4
- keyif kaçıran şeyler2
- masterchef 20262
- hayal garip2
- uludede ile hacca gitmek3
- kimseye ihtiyaç duymamak5
- sözlük hanımlarının bugünkü kıyafetleri40
- rüyada hiç gitmediğin mekanı görmek4
- sense and sensibility2
- kötü bir insan mıyım ben5
- paranın mutluluk getirmemesi7
- cenneti arzulayan örnek yaşam sürer2
- konuşurken anladın mı deyip duran tip6
- yaşadım demek için ne yapmalı7
- atatürk denilince akla ilk gelen takım2
- royal starla kuş pazarına gitmek2
- şikayet et butonunun çalışmaması2
- belediye ruhsat birimi3
- 4 kasım 2026 fenerbahçe liverpool maçı93
- sözlüğün en ılık yazarı3
- açık beğen2
- yazarların kedilerine söylemek istedikleri4
- hababam sınıfı3
- küfürlü atasözleri4
- kaçak akım rölesi3
- terhis oluyorum sözlük21
- şeriatı savunan begüm polat'ın şaplak şovu49
- yaban arılarının ekstra stok yapması2
- kendi yanağından makas almak3
- kafayı kıran geliyor3
- günaydın kızlar4
- kasım ayı indirimleri2
- allah ın selamını bile almayan vicdansız sabuha2
- kadınlar nasıl giyinmeli sorunsalı14
- aşk16
- türban mağduriyetinden türban zenginliğine2
- fatma betül sayan kaya28
- ajan berber2
türkiye'nin asla iran olamayacağını anlayamayan bünyelere pansuman tedavisi.
kanal d'de gördüğüm bir sahnesiyle sinirlendirmiş miting. birkaç kapalı bayan yine anıtkabire ziyaret ederken dönüşte türban yasasını protesto amaçlı orda bulunan birkaç bayan tarafından yuhalanıyorlardı. ben de elimden kumandayı bırakıp herkesi alkışlamaya başladım. olayı götünden anlayanları falan. hakkaten bravo, ben de karşıyım türban meselesine ama o gün sırf anıtkabire ziyaret için gelen başı kapalı kimselerin, o gün sadece bu türban yasasını protesto amaçlı orada bulunan insanlar tarafından yuhalamAsı gerçekten korkunç.
laikçilerin alışılmış anıtkabir istismarı. argüman yok, eylem var. salya sümük ağlamak var. "türkiye laiktir, laik kalacak!" diye bağırmak var. ha bir de anıtkabir'i ziyaret için hasbelkader orada bulunan böşörtülü iki genç kıza saldırmak ve onları tartaklamak var. bazen bu mitingleri derin akp mi düzenliyor acaba, diye düşünmeden de duramıyorum. nihayetinde önümüzdeki yerel seçimlerde parsayı onlar toplayacak netekim.
(bkz: ben cumhuriyet öğretmeniyim)
(bkz: ben cumhuriyet öğretmeniyim)
doğru dürüst bir tanıtımı yapılmadan anıtkabire resmi rakamlara göre 130 bin küsür kişiyi toplayan eylemdir. bunun birileri için bir şey ifade etmesi gerekir.
iett PENDiK-KARTAL-KADIKÖY hattı
Gidiş-Dönüş sefer süresi: 127 dakikadır. *
Gidiş-Dönüş sefer süresi: 127 dakikadır. *
başı kapalı bir teyzem söylenecek herşeyi söylemiştir zaten, "çenenin altından bağlı türbanı istemiyoruz". bu kesim başörtmekten bahsediyor eyvallah, analarımız bacılarımız, hepsi başını örtüyor, o zaman türban da diretmek neden, neyin provasını yapıyorsunuz, yoksa vaktinde hocanız erbakan'ın dediği gibi türban sizin üniformanız değil mi? hadi ordan, hadi ordan, sizin gibi olmayan patates dininden zaten. iran özlemi içindeki laiklik düşmanları sizi.
(bkz: 333a)
2. ayın 2 sinde saat 2 de anıtkabirde yapılacak laiklik yürüyüşüdür.
türbana tapanların insanları atatürk'e tapmakla suçladığı desteklenesi eylem. inanç özgürlüğü adı altında, insanları bölmeye çalışan, sömüren ve mecliste ettikleri yeminlere ihanet eden yobazlara verilmiş çok güzel bir cevaptır. anlayana tabi...
şu sıralarda, anıtkabirde olan ,gereksiz, insana ; "terane" , "temcit pilavı" , gibi benzetmeleri anımsatan, demokrasiyi bitiren, atatürk'ün kemiklerini sızlatan, karşı koyduğu düşünceye de prim kazandıran, ne olduğu belirsiz, toplantımsı. *
insana kurtuluş savaşı zamanındaki kadınların birlik ruhunu simgeleyen mutfak projesini hatırlatan eylem. ülkeyi karanlığa gömme çabalarına karşı başı dik bir duruş, karşı koyuş. karşı devrime isyan. ve büyük ihtimal bu çok küçük bir başlangıç.
anıtkabir'in artık türbe haline geldiğinin son kanıtı. yakında mozolenin orasına burasına çaput bağlamaya başlanırsa şaşırmayacağım. hem atatürk'ün ilericiliğinden, bilime saygısından vs. vs. bahsedip hem onu aşkın bir güce dönüştürmek; bir mitos haline getirmek bakımından ilginc bir davranış kalıbının son eylemi.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar
© 2005 – 2026 uludagsozluk.com