bugün

varsa alırım bir dal'dır.
edit: neyini eksiliyonuz amk?
özel mesajla verilecek tavsiyeler. soru üzerine cevap verilir.*
Bitmedi miydi o tercihler şeysi. Neyse puanınız iyiyse ankara yazın. Öğrenciler için on numara. Ama deniz yok diyenin g.tüne somon sokarım. Sanki bana adada yaşıyoruz da 70 milyon suda doğum gerçekleştirmiş.

ilgi duyduğun bölümü yaz hikayesini de geçin hepimiz kızlara ilgi duyuyoruz ama hiçbirimiz hemşirelik yada kabin hizmetleri yazmıyor. Puan-gelecek çizergesinde en iyi noktayı seçip onu yazın.
soğuk abi ankara.
sadece puan tutuyor diye tercih etmeyin. kendi ilgi alanınıza göre değerlendirmeye bakın mümkünse. her zaman rastlanan bir durum değil. geçici hevesler için de sırf şehir güzel diye seçmeyin. okulun kampüsüne, konumuna, imkanlarına, etkinliklerine, hatta bölüm hocalarının akademik geçmişine bakın. çok işinize yarar. sağda solda verilen vesveselere kulak asmayın. araştırmanızı iyi yapın, çünkü bu sizin geleceğiniz.
not: zor bölüm ya da zor ders yoktur, zor hoca vardır.
yapmayın bir sene daha hazırlanın.**
siktiret böbreğini sat radyo tv yaz okuması eğlenceli ama bi bok olamıyosun ders mers yok kafa rahat.
istemediğiniz bi bölümü başka bişey gelmiyo diye tercih etmeyin çok yıl kaybedersiniz.
Puan odaklı tercih yapmayın. Asıl önemli olan sıralama yani yüzdelik dilimdir.
tercih yapmayın onlar sizi tercih etsin.

nasıl olsa ilkokul mezunu bir adamın yanında köpek gibi çalışacaksın ne okursan oku. köpekten selamlar.
Siktiredin okuyun açıktan bi bölümü gidip o bmlümün iş kolunda da çalışın okul bitincede mis gibi 4 yıllık tecrübeli eleman olacaksınız digerlerinden daha fazla artın bilgin tecrüben olacak degerlendirin bunu. Ben 4 sene okudum da ne oldu gurbet elde amk geldim istanbula tırcılık yapıyorum.
tek bir bölüm üzerinde karar kılıp tercih yapmanızı tavsiye edebilirim.Böylelikle yok bu bölüm gelmese alt sırada şu bölüm vardı tarzında muhabetlerden ve keşkelerden kurtulmuş olursunuz.
Analitik dusunun,hangi meslegin önu aciksa onu tercih edin.yaptiginiz isi sevmeniz de cok onemli.ama emin olun bizim egitim sistemin de bunu bolumu okumadan anlamaniz imkansiz.ayrica turkiyede yasiyoruz,hayalperest olmaya gerek yok.geciminizi saglayabileceginiz bir bolum secin,malumunuz her universite mezunu is sahibi olacak diye bir kural yok buralarda.
Ilk sene dusuk puan gelse de yeter ki universiteye kapak atayim diye abuk sabuk bir bolume gitmeyin.bir sene daha adam akilli calisin,kapasiteniz neye yetiyorsa o bolumu tercih edin.universite 4 yil hayat ortalama 60 yil unutmayin.
Beyler elektronik mi mimarlık mı? Şimdiden teşekkürler.