bugün

üzülmemesi gereken kardeşlerimizdir. seneye çalışıp bir daha hazırlanıp daha iyi şekilde girebilirler. dünyanın sonu değildir. evet.
daha ek yerleştirmesi vardır. üzülmek yok.
Üzülmeyin , tekrar deneyin ve şans her daim yanınızda olsun .

Başlık bana kalmış . Ama olsun .
kazanamazsınız zaten boşverin.
beyler her zaman dediğim gibi bu işte yılmak yok canınızı sıkmayın. sakın gözlüklü birinci tipleri görüpte ben zaten kazanamam demeyin yılmayın motivasyon için mümin sekmandan başarı üniversitesini okuyabilirsiniz.
üzülmemesinin yanında olumlu düşünmeye çalışması gereken öğrencilerdir.
her şeyde vardır bir hayır. istemeyeceğiniz bir bölüme zorla girmektense seveceğiniz bölüme bir yıl daha çalışma fırsatınız var.
hayırlısı olsun diyin tatilinize devam edin, facebooku da kapatın.
2012 ösys veya daha öncekilerle yerleşmiş olan öğrencilerdir.
(bkz: tekrar deneyin)
Seneye istedikleri yere yerleşince bugünleri gülerek hatırlamalarını istediğim öğrencilerdir.yolları açık şansları bol olsun.
2. Tercihleri beklemek en mantıklısı. O da olmazsa bi daha denersinız ucunda ölüm yok.
üzülmeyin a dostlar, seneye adam gibi çalışın gireceğiniz bölümün kat ve kat üstüne girin.
(bkz: 2013 ösys ile yerleşemeyen öğrenciler)

(bkz: aramaya inanmak)
bir şeyi tutturamayıp bir şeyi de tutan öğrencilerdir.
eğer bilerek derecenden yüksek yerleri yazarak yerleşemediysen hiç sıkıntı yapılmayacak durum. seneye bu yıl çalıştığınızın bir tık fazlasını çalışarak bu derecenizden çok çok iyi yerlere gideceğinize emin olabilirsiniz.*
şuan önü arkası kesilmeyen telefonlardan biliyorum, zordur. annemin tüm dershane arkadaşlarından biliyorum, bir de üzgünüz yerleşemediniz yazıyormuş sanırım ösym sayfasında. insana zor geliyor olsa gerek.
tercihlerinizi dikkatli yapın gençler. herkes bariz tercih kurbanı olmuş. yarın öbürgün dershane önünde rehberlik eden hocaları protesto eden topluluklar görürseniz şaşırmayın, alkışlayın, tezahurat yapın, pamuklu mendil verin. haklılar zira.
2. tercihler var moralinizi bozmayın! en kötü boş kontenjanlar var. geçen sene ablam dersaneye kaydolmuştu "o kadar ümidi kesmiştik artık!" arası bir hafta sürmedi boş kontenjanlardan yerleşti. iyi takip edin ösym'nin sitesini.

3 kere giren arkadaşlarım var.
ösym yerleştirmiştir adaylara.geçmiş olsun.
uzulmeyin tekrar deneyin istediğinizi rahat rahat aliyosunuz.
özel durumu olan öğrencileri bir kenara bırakıp başlıyorum sözlerime:

üzülmemeleri gerekir demeyi çok isterdim sizin için ama yalan söylemiş olurum. üzülün. hayatınız boyunca kendinize kızın. unutmayın. millet çalışırken yaptıklarınızı düşünün, rüyalarınız kabusa dönüşsün. ancak o zaman akıllanırsınız, inanın. bu gece yatarken ağlamayı unutmayın. etrafa üzülmüyorum gülücükleri saçmayın. tekrar ediyorum, üzülün. çünkü insanlar ancak o zaman yardım ederler. bugün yapılan esprilere gülmeyin, espri filan yapmayın. yaptığınızda tokat gibi cevaplar gelir, bilin. "ahhh, hem kazanamadın, hem de umursamıyorsun. biz seninle ne yapacağız acaba? bak komşunun kızına/oğluna." bugün üzülün. ancak bu şekilde gerçek bir huzura kavuşabilirsiniz.

üzülmesi gereken öğrencilerdir.
Bnane yha ünivrste bni kzansn .s.s
içlerinde çalışamayıp kazanamayanlar olduğu gibi sisteme adapte olamayıp kazanamayanlarda vardır.
Bir sene daha hazırlanacaklarsa şu sözümü dinlemelerinde fayda olay öğrencilerdir:

"dershane mühim değil iş sende bitiyor" yaftalarına kanmayın, dershane sizi çok etkiler.
Ideolojik açıdan ters düştüğünüz dershane şehrin en avantajlısı ise gitmekten çekinmeyin. Ikinci yılına fem'de hazirlanan bir dinsiz olarak bana çok şey kattığını söyleyebilirim. Ordakiler hakkında gördüklerinizin size anlatılanlar olmama ihtimali var.
Iyi yer istediğiniz takdirde en başından hayatınızın bir senesini siktiğinizi kabul ederek yola devam etmeniz işinize yarayacaktır.
(bkz: idiot)
aptal degillerdir. hedefle alakali bir durumdur.. okumak istedigi bölümün gelmeyecegini anlayinca tercih yapmayanlar bile vardir.
gerizekalılardır. 3 milyonluk kontenjan var, 2 milyon öğrenci sınava giriyor ve bu gerizekalı yerleşemiyor.