bugün

2010 kpss sınavının iptali neticesinde öğretmen açığı olan okullara öğretmen atamalarının durdurulması durumudur.

milli eğitim bakanlığı öğretmen atamamalarından doğacak olan açığı ücretli öğretmenler ile karşılama kararı almış.
bravo meb , şahane bir taktik.
zaten epey olan açık yanında çokta önemsenmeyebilinecek açık oranı.
çalıştığım okulda da yaşanan açıktır.
ücretli öğretmenlerle kapatılacak olan açıktır. hiç merak etmeyin siz, benim devletim işini bilir. çok iyi bilir hem de !
1500lira maaş vermektense 500 liralık köle calıştırmanın önünü açan açıktır.

mebin ekmeğine yağ süren herkesi kutluyorum.
2010 yılının bütçe açığı vermeyeceğini gösteren ve şimdiden yılbaşında bütçe fazlası var deyip reklam yapılacağının göstergesi olan devleti sevindiren iptaldir.Öte yandan şu an ücretli öğretmenlerle boşlukları dolduracaksınız ama iki üç ay sonra atamalar yapılınca öğretmen değiştiren öğrencilerin psikolojik durumları ne olacak diye sorduran kafalarda çelişkiler bırakan doğurmadır.
(bkz: gittikçe büyüyor efendim durduramıyoruz)
kpss nihayetinde iptal olmadı, hukuki soruşturma devam ediyor. sadece kopya faillerini yargılayıp sınavı iptal etmemeleri söz konusu olabilir ki bu durumda öğretmen atamaları bir ay gecikmeli de olsa yapılacak nihayetinde. verilen kontenjan belli, atanmayı bekleyen öğretmen sayısı belli..

arkasından atılıp tutulması gereken bir durum değil meb' in kararı. gayet normal bir şey ücretli öğretmenlerin atama yapılana kadar boşluğu doldurmaları. sonuçta bir ara süreç yaşanıyor.

nimet çubukçu' ya kalsaydı kopya skandalına aldırmadan atamaları yapacaktı, hiç olmadı geçen yılın puanlarını devreye sokacaktı yalnızca. bu konuda pişkin pişkin verdiği demeçleri var. böyle yapılsa adil olur 2010 yılında atanacak puanı alan öğretmenler için? zaten yeterince adaletsizlik yaşıyoruz, bir de üstüne bunun eklenmesi evet hiç hoş olmazdı.

sınavın iptal olması durumundaysa bu gecikmeler tabii daha uzun bir süreyi bulacak, dönem arasına ancak yetişecektir; ama yine aynı kontenjan doldurulacağı için öğretmen açığı artmayacak, atanma süresi uzayacak yalnızca.

kaldı ki bu sorunlar yalnızca öğretmenler için değil, atanmayı bekleyen tüm memur adayları için aynı. hepimiz bir an önce işe girme derdindeyiz tabii ki. gerçekten sıkıntılı bir süreç. kurumlara güvenmememiz gerektiğini de fazlasıyla anladık, yargı da dahil.
açığın açılım ile yamanması.

sınavlarda kopye çekilme hadisesi bir avrupa ölkesinde olsaydı ne olurdu düşünün. yer yerinden oynar, halk sokağa dökülür, sınavları düzenleyen kurumun binası ablukaya alırlardı. ve istifalar havada uçuşurdu.
sözleşmeli öğretmen alarak açığı kapatacağı durum.
milli eğitim bakanı nimet çubukçu'ya göre olmayan hadisedir.

zira, haşmetmeap türkiye'de öğretmen açığının olmadığını, olan küçük açığın da ücretli öğretmenler ile kapatılacağını iddia etmiştir.

aynı kadın, "sözleşmeli öğretmenliğe başvurmayabilirdiniz" de demiş idi bir vakitler. yazık tabi.
tüm eğitimin içine etti diyelim biz. hee sen diyebilirsin sanki eğitim çok iyiydi diye ama bir haftadır bizzat çektiğim sıkıntıyı kısaca anlatayım.
kadromun bulunduğu köyde barınma ve güvenlik * problemi olmasından dolayı görevlendirme istiyorum. tıpkı 2 senedir istediğim gibi.
ancak ilçe milli eğitim müdürü yapmam diyor. neden mi? bakanlıktan gelen yazıya göre sözleşmeli öğretmenlere kesinlikle görevlendirme yapılmayacakmış. evet ben sözleşmeliyim. milyon tane açık var sayın gerzek desek de oralara ücretli atayacağız diyorlar. sözleşmeli öğretmenler kadrolu öğretmenlere göre terör sonucu ölmeyi daha çok hak ediyorlar çünkü. şehit olmak kolay iş değil nede olsa.
ücretli öğretmen: ek ders karşılığı çalışan ve öğretmen rolü oynayan insanlar. büro yönetimi mezununu da gördüm, şehir içi dolmuş şoförünü de.
kpss iptali öğretmen açığını da, öğretmen sınıflandırmasını da çok güzel ortaya çıkardı. teşekkürler...
gün gibi aşikar olandır. çözüm olarak sundukları ücretli öğretmenlik uygulaması da buna asla çare olamaz.(bu arada ücretli öğretmenlikle, sözleşmeli öğretmenlik arasında dağlar kadar fark var birbirinin yerine kullanan arkadaşlar var hala aman dikkat) ankaradaki, istanbuldaki açığı ücretliyle doldurma ihtimalin var çünkü atanamamış üni. mezunu sayısı fazla. peki doğunun herhangi bir ilçesindeki okullardaki açığı nasıl dolduracaksın? hee zaten oradaki insanı önemseyen yok, oradaki öğrenciler için öğretmenin olması olağanüstü bir durum, öğretmenin olmaması değil. buradan da öğretmen arkadaşlara sesleniyorum başvurmayın arkadaşlar gidin simit satın, hamallık yapın ama bu işe başvurmayın. ders başına 5lira gibi komik bir rakam almak için kendinizi rezil edip bu şeresizlerin ekmeğine yağ sürmeyin!