bugün

akp yüzde 60 oy alır diye bir köşe yazısı okudum bugün bir gazetede, sebebide halkın fakir olmasıymış. halk fakir ve aç olduğu için akp' ye oy veriyormuş. gıda ve yakacak yardımı alan halk yardımlar kesilmesin diye mecburen oy vereceğinden geçen seçimlere göre fakirlik ve açlık arttığından akp'nin oy oranı artacakmış. eğer gerçekten durum böyleyse bu gidişle krizden sonra akp'nin oyu yüzde 80 i bulacak. çünkü burası türkiye normal bir ülkede halk fakirleştikçe iktidarlar o halktan oy alamaz. ama bizde tam tersi. halk fakirleştikçe oylar katlanarak artıyor. ne paradoks değil mi. tam aziz nesin' lik bir ülkeyiz.
beklenmedik bir olay değildir.
eski vecizlerimizi güncelletecek hadise.

(bkz: türk halkının yüzde 40 ı aptaldır)

artı oy editi: bu entry bu kadar çok artı oy aldığına göre salakların çoğu anlamadan oy vermiş.
gerçekleştiği taktirde haklı olarak 4 s kuralı'na bağlayacağım durum..
kömür yardımlarının(!) hız kazandığının ve artık halkın % 60'ına ulaşıldığının göstergesidir.
yüzde 160 olacaktı o. (bkz: yönetim uyuma başlığı düzelt)

tanım: gerçek dışı söylem. asıl rakam yüzde 100'ün üzerinde. tarhana erdemle konuştum.
yazıyı yazan köşe yazarı için: (bkz: mehmet tezkan)
Yanlış bir saptamadır. Sonuc %60 dan fazladır.Çünkü alternatif yoktur. Fakat Güneydoğuda akp oylarının düşeceği kesindir.
(bkz: yok artik lebron james)
çok da üstünde durulmaması gereken durumdur. zira bu seçim milletvekilliği seçimi değil, yerel seçimdir. istanbul'u ve ankara'yı 1000-1500 oyla kaybettikten sonra, iç anadolu ve doğu anadoludan % 70 oy alıp o bölgelerin belediye başkanlıklarını kazansan ne yazar. zira, 1994 yerel seçimlerinde i.melih gökçek 6000 oy farkla kazanmıştı ankara'yı. o yüzden bu seçimde alınan oy yüzdesinden ziyade kazanılan belediye başkanlıkları önemli olacaktır. kaldı ki bu yerel seçimde * sosyal demokratların*** ittifak yapması muhtemel, hatta mhp ve işçi partisi ile bile beraber hareket edileceği söyleniyor. o bakımdan daha adaylar ortada yokken ve türkiye'nin önümüzdeki bir kaç ay içerisinde yaşayacağı süreç belli değilken akp yüzde 60 oy alır demek mantıksız, mesnetsiz olur. ha unutmadan yüzde 60 deyince...

(bkz: aziz nesin)

(bkz: nur içinde yatsın)