bugün

avrupa'da; barlarda sigara yasağı yapılan altı ülkeden biri olacağımız yasaktır. kahvehane, stadyum, meyhane, kamu hizmeti verilen yerlerin koridorları gibi kapalı alanlarda ve buna benzer bir çok yerde sigara içenlere çok ağır para cezası uygulaması yapılacaktır. sigara içmeyenler için iyi ama içenler için kötü bir durumdur.
belçikada gordum:belçikada kapalı her alanda sigara içmek yasak , ve sigara içmek de bir insanlık hakkı oldugundan olsa gerek, sigara içilen bölum ve içilmeyen bolum var şöyleki;sigara içilmeyen bölüm=1 masa .masanın uzerinde sigara içilmez işareti var... amma ve lakın yanındaki masada sigara içilebiliyor. ülkemizde de aynen böyle olacaktır .kafanızı takmayın tiryakı arkadaşlarım.* *
(bkz: e sigara)
sigarasiz bir toplum icin atilan fevkalede adimlardan biridir.

sigara icen arkadaslar bir zahmet kendileri icin ayrilmis vip çöp tenekelerinin basinda toplanarak, sararmis disleri ve pis kokan nefesleriyle birbirlerine methiyeler duzebilecek, iceriye geri girdiklerinde bir insana yapilabilecek en guzel muamelelere zamir olacaklardir.

eh parasiyla degil mi...

gencliginin en guzel zamanlarinda, dedesinin ruh halini kendine klon etmiş ve sigara benim en buyuk zevkim kime ne? diye sayiklayan arkadaslarin bu durumu anlamasi cok uzun surmeyecektir.

cekin o sararmis pis kokulu parmaklarinizi eksi oy butonundan. *
sigaradan nefret eden biri olarak beni mutlu etse de bağımlı arkadaşların ne yapacağını merak ettiren yasak. ha bir de sırf avrupa da var diye geliyorsa bu yasak bence 2208 gibi devreye girmeli. keza 200 yıl geriden takip edince ortaya bu rakam çıkıyor. yanlışsam yanlış deyin hacılar?
açık mekanlarda sigara içmenin yasaklanmasının sonucunda ne olacağı merak edilen durumdur..
- beyfendi hastane bahçesinde sigara içmek yasak.
- ...
- beyfendi lokantada sigara içmek yasak.
- ...
- beyfendi barda sigara içmek yasak. hatta bütün kapalı mekânlarda komple yasak.
- sıçmak da yasak mı gurban?
türkiye şartlarında uygulanması çok zor bir durum. ama düşünce olarak güzel.
genel olarak devletin bu uygulaması pratikte güzel ama etik olarak bir cezalandırma yöntemidir tiryakiyi. ne yani adam maçta, kahvede, barda, sokakta sigara içemiyecekse affedersiniz eşşeğin zikinde mi içsin, küçük bir odaya geçip tecrit edilmiş hastalıklı insanlar misali tüttürmesi hakaretten başka nedir ki. içmeyenlere eyvallah ta madem sağlığa zararlı devlet niye eliyle satıyor ki o zehri, sen hem kasanı bunla doldur sonra da ben insan sağlığı adına yasaklıyorum de, ne perhiz ne lahana turşusu.
umarım işe yarar diyeceğim ama zor görünüyor .bizim toplumumuzda bu tür yasaklar caydırıcı olamıyor çünkü yasaklar daha cazip geliyor.
yasak konulan yerlerde, sigara içenlere ayrı yer ayırma zorunluluğuda varsa, hiç bir bocha yaramayacak olan yasaktır. 2 metre yanındaki masada pöfür pöfür sigara içilirken, sen sigara içilen bölüm bulamadığından onları karşıdan izlemek zorunda kalacaksın. suç oranı artar benden söylemesi. *
insan haklarını ve sigara içmeyenleri düşündüğümüzde, çok gerekli bir yasaktır. istendiği kadar eleştirilsin gerçekten gerekliydi. bi defa sigara içerken sadece kendine zarar versen sana kimse birşey demeyecek ancak başkasını rahatsız etmen kendi özgürlük alanında değildir.
perde arkasında komplo teorisi olarak tekelin yabancı sermayeye satılmak istenmesi gösterilmektedir. sigara türkiyede milyar dolarlık bir ranttır. bu işin içinde bir iş var gibi ama du bakalım...
trafik cezası gibi direk ceza kesilmesi yerine insanlar önce medenice uyarılmalıdır. ülkemizde çok sorunlara yol açacak gibi... (bunu 50 ytl sigara cezası tecrübeme dayanarak yazıyorum).
Televizyonlarda yasak olmasına rağmen her gün dakikalarca sigara hakkında konuşulmasına sebep olmuş, sigara satışlarının artmasına sebep olmuş, kişinin kendi vücudu üzerindeki hak sahipliğine devletin el koyarak "sen sigara içme kaka, cıss, hasta olursun" demesine sebep olmuş fakat mersin'de nükleer santral açılırken, karbon manyağı haline gelen gökova'yı solurken "kapalı yerde sigara yasak ne güzel herkes sağlıklı" diye sevinen insanları ortaya çıkarmış, eşeğin aklına karpuz kabuğundan başka birşey sokmayan yasaktır.
(bkz: Sigara yasağına karşı bir sigara da sen yak)