bugün

ingiltere, paraguay, tobago,isveçin oluşturduğu grup.

fikstür
---------
10/06/2006 ingiltere - Paraguay-------1-0-------
10/06/2006 Trinidad Tobago - isveç----0-0-------
--------------------------------------
15/06/2006 ingiltere - Trinidad Tobago--2-0--
15/06/2006 isveç - Paraguay------1-0----
--------------------------------------
20/06/2006 isveç - ingiltere---2-2---
20/06/2006 Paraguay - Trinidad Tobago--2-0--
--------------------------------------

puan durumu
-----------
Takımlar-------puan
1.ingiltere-------7
2.isveç-----------5
3.Paraguay-----3
4.Trinidad Tobago--1

--------------------------------------
ingiltere (#323154)
paraguay (#323163)
t.tobago (#323186)
isveç (#323200)
--------------------------------------
b grubu gol krallığı

1-steven gerrard-2
2002 dünya kupasından sonra isveç ve ingilterenin birkez daha buluştugu grup. ingilterenin başında sven goran erikksonun olması bu grubu ilginç kılıyor. eğer isveç yaşlı oyuncularla geldiği turnuvanın sıkıntısını hissetmezse gruptan çıkan ikinci takım olur

(bkz: 20 haziran 2006 ingiltere isveç maçı)
paraguay isveç ve ingilterenin de çıkma ihtimali olduğu gruptur.
ingiltere mutlak favori olarak görüldüğü gruptan forvetlerinin sakatlığı sebebiyle tahtını riske soktu.halbuki genç ve kuvvetli kadrosuyla turnuvanın bile favorilerinden biri olabileceklerdi.önce owen'ı sonra rooney'i kaybettiler.yine de en iddialı onlar olacaktır.ama yanlarına gelecek ekip için diger 3 lünün şansı hemen hemen eşit.sıralamaya koyarsak isveç trinidad ve paraguay şeklinde şansları var.özellikle trinidad avrupada da başarıyla top koşturan futbolcularıyla aslında önemli bir takım.bunu da göstereceklerdir.gönlüm trinidadın gruptan cıkmasından yanadır.futbolun aktörlerinin artık değişmesi gerekir sadece isimlerin deil futbolun güzelliğini sunanların da başarıya ulaşmaları güzel olur.bu grup da bunun olabileceği bir grup.
ingiltere milli takımı 2006 almanya dunya kupasinda peter croucha göre kurulu bir taktik içinde olacak onların elinde bir hakan sukur jan koller yok ama daha sabit oynayan peter crouch var. arkalarında michael owen joe cole frank lampard steven gerrard iyileştiği anda wayne rooney ile sürekli hızlı oynayan ve ayağa topu iyi kullanan bu oyuncularla çabuk hücuma çıkan bir uygulama yapmak isteyen erikkson bu oyuncuları sürekli pivot forveti nin arkasında onun yarattığı boşluklara sokarak rakip savunmanın dengesini bozmaya çalışacak fakat peter crouchun bu durumda daha çok koşması gerekecek sven goran erikksonun sisteminin en önemli parçası peter crouchtur. *
ballı ingiltere.
ingiltere nin futbol oynamadan kazanması bu gruptan rahat çıkacağını gösteriyor. isveç in tobago ile beraber kalması herhalde turnuvanın en büyük sürprizi idi. paraguay ise ingiltere ye karşı birşeyler yapmaya çalıştı ama gücü o kadar idi. bu gruptan ikinci kimin çıkacağı belli değil. herkes fikstür çekildiğinde isveç çıkar diyordu ama futbol sahada kazanılıyor.
bu grupta ingiltere birinci olarak ekvador ile, isveç ise ikinciliği alarak almanya nın rakibi olmuştur. paraguay ve tobago 2006 dünya kupasından elenmişlerdir.