bugün

2001 krizini bilenler, başkanlığa hayır diyemez;
Zarar 250 milyar $
Gecelik faiz %7500,
Hortumlanan 60 milyar $
Batan bankalar, iş yerleri..

görsel
2001 krizini bildiğim için hayır diyeceğim cevabına sahip mevzudur. o günleri gördük iyi kötü kör topal atlattık ancak bu sistem değişikliğinden sonra o krizi mumla arayacağımızı aklı biraz çalışan herkes görüyordur.

dolayısı ile kendi kendisini çürütmüş bir söylemdir. hayırda hayır vardır..
Babam o krizde iflas edip batmıştı çok zor günler geçirdik. O dönem üniversiteye ara verip çalışmak zorunda kalmıştım zira hacizler vs borçlar derken doğru düzgün yemek bile girmiyordu eve ve ne diyorum biliyor musun?

(bkz: hayır)

Para bulunur, borçlar ödenir ama özgürlük bir kere elden gitti mi bir daha kolay kolay, kan dökmeden geri alınamaz. Cebimde 5 kurus da kalmasa ne tayyibin ne de başkasının kölesi olmaya niyetim yok benim. Sizin içinde özgürlük degerliyse cevabınız hayır olsun.
"evet" dedirtmek için değişiklik yasasının içeriği dışında binbir türlü abuk sabuk argüman sunmanın örneklerinden biri dahadır.
2001 krizinden çıkmayı sağlayan ve bddk yı kuran da ecevit hükümetidir aslında. akp de bunun üstüne kondu. bunu da bilen evet demez amk.
mal beyanıdır.

2001 krizinde imalat hanenin şalterini açmadan eve döndüğümüz olmuştu. 2001 öncesinde şimdikine benzer varlık fonu, dövizde aşırı dalgalanma yaşanmıştı. 2001 den farklı olarak evet çıkması halinde denetlenebilir ve kolay kolay değiştirebileceğimiz bir hükümet olmayacak.

(bkz: hayırlısı olsun)
95 ve 2001 krizini bilenler varlık fonu gibi fonları da bilir. Korkuyorum sözlük.
http://www.youtube.com/watch?v=j9hoSioU2VE
ya tamam da, 8 ve 10. maddeleri okuyup evet diyebilmek nedir biri bana açıklasın lütfen.
evet propagandası yapacağım diye ne yapacağını şaşıran meczupların son fırıldağı olan söylemdir. yukarıda yazdım zaten ancak uzaktan eksileyip kaçarsınız bir tane mantıklı argüman kuramıyorsunuz. hoş ben beklemiyorum zaten kurabilmenizi ama insan gene de ümit ediyor *

ulan evet verirseniz terör biter diye bir şey söylenir mi ? evet verirseniz ekonomi düzelir denir mi ? evet verirseniz dolar düşecek denir mi ? düşük profilli başbakan bulup milletin iradesini hiçe sayarak seçilmiş başbakanı kovup sonra düşük profilliyi getirdiğin halde çift başlılık olmuyor denir mi ? siz kimi kandırıyorsunuz oğlum. ancak kendi seçmenleri yiyiyor işte bu martavalları.

bugünün konusu da "evet vermezseniz 2001 den beter oluruz"muş. yok ya. sen kimsin lan bunu söyleyecek ? babanızdan harçlık aldığınızdan sizi etkilemiyor belki krizdir bilmem nedir ama insanların götünde ayı bağırıyor ay sonunu getirebilmek için. hadi kuldan utanmıyorsunuz yaradandan korkmaz mısınız insanları böyle tehdit eder gibi şeyler yazmaya konuşmaya. bu ne densizliktir bunların buralara yazılmasına izin verenler ne iş yapar aklım almıyor..
asıl bilenler hayır der diyorum. o zaman kriz vardı, yoksulluk vardı, işsizlik vardı, imf' ye borç da vardi değil mi evet diyeceklerdir. şimdi ne var peki kriz var yoksulluk var işsizlik var dış borç cari açık onlar da var bir de turizm yok tarım da yok o dönemden farklı olarak her yer binada doldu. hani bakınca insan görür zaten aradaki farkı. bir de asıl önemli olan alım gücüne bak iki dönem arasındaki kriz dediğiniz dönemde bile pek az kesim dışında insanlar etini de alabiliyordu pazardan sebzesini de meyvesini de rahatça alabiliyordu. şimdiki kadar da her bir şeye vergi ödemiyordu, zorunlu adı altında prim filan de kesilmiyor alınmıyordu.
7-24 Aralığı duyanlar bilenlerde evet dememeli bence!!
özgürlüğü mü ve düşüncelerimi paranın esiri etmeyeceğim için hayır diyeceğim.

parasızlık çekeriz elbet ama bir kez özgürlüğümüzü kaybettik mi bir daha kazanamayız.
Akp'li beyanı. Bak yiğidim; bu millet krize antrenmanlıdır, özgürlüğünü kaybetmeye asla.
yıl olmuş 2017, hala ecevit dönemindeki krizlere atıfta bulunarak iktidarda kalmaya çalışıyorlar.

yaptıkları tek bir olumlu hamle yok. sadece geçmişi kötüleyerek ilerliyorlar. bak biz olmazsak şöyle olur, bak mumla ararsınız falan. boş ver sen! mumla aramayız!
gayet de biliyorum. reşit olmama 1 sene kalmıştı.
tamam kriz vardı. fakat teröristlerin g.tü kalkmamıştı.
onu geçtim.
ecevit'i kaybedeli 10 sene oldu.
yıllardır akp başımızda.

işte recep bey'in tek başına aldığı kararlar:
fetoculara makam vermesi ve fetoculara askeriyeyi teslim etmesi. ( 240 tane insan öldü)
pkklılarla oslo'da görüşme yapması. ( pkk'nın eli güçlendi )
rusya'ya meydan okuması. ( bundan sonra patlamalar oldu. onlarca insan öldü)
komşularla aramız bozuldu. ( dış politikada dip yaptık)

bundan dolayı ' hayır'.
2001 krizinde para değerleri yani dolar ve euro bu seneki krizde olduğu kadar uçmadı ve tl bu kadar değer kaybetmedi. 2008 krizinde arabalardaki ötv kaldırıldı ve vergi oranları indirildi sonra nefes alabildik. bu krizde bu şekilde hiç bir icraat yok. referandumdan sonra ekonomi denen şey kalmayacak, şirket sahipleri şirketi kapatıp memleketine gidecek, herkes işsiz kalacak haberleri yok bu lafı söyleyenlerin.
2001 krizinde dolar 1,34 dü. 2001 krizinde devalüasyon (tl nin değer kaybı), işsizlik ve enflasyon vardı.

Aynısı bugün de var.

Dolar uçtu daha doğrusu tl dibe vurdu. işsizlik artarken enflasyon düşmüyor o da artıyor.

Kanımca 2017 ekonomik krizi ne 2001 e ne 1958 e benzer. Daha sert geçecek.
o günleri yaşayan ve krizden direk olarak hiç etkilenmeyen birisi olarak cevabım (bkz: evet)

çok net olarak iş yapmamız lazım, bize gereken bu. 15 yıldır ekonomik olarak daha iyiye gidiyorsa bir partinin tek başına iktidar olabilmesinden mütevellittir.

başbakan a parti, ekonomi bakanı b parti, turizm bakanı c parti.bunun adını özgürlük mü oldu şimdi?
tansu çiller in kendi ağzından lafı var "bakanıma hesap soramıyorum, iş yaptıramıyorum".
2001 krizini bilenler 2003 ırak teskeresini de biliyor.
2007 oslo gorusmelerini biliyor.
Yetmez ama evetcileri biliyor.
Habur kepazeligini biliyor.
Ergenekon balyoz kumpasını biliyor.
Ne istediler de vermedik diyenlerin kandırıldığını söylediklerini biliyor.
Çözüm süreci denen neyse bunu yazmayacağım.
Irak'ta başına cuval geçirilen Türk askerlerini biliyor.
Türklük diye bir şey yok diyen kişinin hangi partide genel başkan yardımcısı olduğumu biliyor.

Yani hayır diyecekler evet diyecekler den çok şey biliyor.

Edit:imla
bu kadar senedir iş aleminin içindeyim

eğer şu gelecek olan krizin şiddeti o 2001 dekinden

10 kat fazla olmazsa bende bir şey bilmiyorum.
2001 krizi 80'lerden beri uygulanan politikaların bir sonucudur.

şimdi aynısı devam ediyor ve eğer hayır demezsek, daha güçlüsü gelecek. hepimizi hortumlayacaklar.
iktidar partisinin yaptıkları bundan sonra yapacaklarının teminatı ise kocaman bir hayır diyorum. Götümüzde bir don kaldi onu da verir misin diye soruyor. Eee ne diyelim şimdi buna?
Akepe ye gösterilen sabir Türkiye Cumhuriyeti tarihinde baska hangi partiye gösterildi. 15 yilda parlementer sistemde yapamadıkları ne kaldi ki şimdi parlementer sistemle is yürümüyor diyorlar. Bi cekin gidin düşün vatandasin yakasindan.
Herkesin ağzında imf kapılarında el pençe duruyordu lafı, gidin bir bakın Türkçe olimpiyatları açılış konuşmalarına sizin taptığınız adamların bitsin artık bu sıla diye nasıl bağırdıklarına bakın.