bugün

500 yıllık mimar sinan eserlerinin kopyalanmasıyla ortaya çıkan zavallı durumdur.
(bkz: balyan ailesi)
fatih sultan mehmet çıkartamamak, yavuz sultan çıkartamamak, kanuni çıkartamamak diye uzayıp gidecek olan liste.
saçma öneri cümlesi, her yıl ülkede 10000 mimar çıkarken.
4 + 1 sene hazırlığı beklerseniz çıkacak olan bendenizdir.
(bkz: veli göçer)
(img:#324591)
mimar kemaleddin diyor ve cekiliyorum.
Yalandir. Binbir gecede ki mimar karinin ismi neydi lan? Odulli falandi hey gidi heeeey.
bunun en büyük nedeni, pratiğe olan düşkünlüğümüz ve düşünce tembelliğimiz. ince hesaplar falan bize göre değil. biz direkt sonuca gitmeyi seven milletiz. uzmanlaşma falan bize de göre değil. para kazanalım yeter. bu kafada olan çoğu insan bugün birçok meslek dalında iyi yerlerde. ve bir de eğitim sistemi. belki de, bu dünyaya mimar olmak için gelmiş çocuklar, bu eğitim sisteminin boktan çarklarında eriyip gidiyor. bla bla... tek mimarlık için değil, birçok alanda geçerli bu.

tanım ise, üzülmemiz gereken olaydır.
*
(bkz: ahmet vefik alp)
(bkz: mimar isa) (bkz: tac mahal)
(bkz: anarchitekt)
mimar sinan gibi adamları millet çıkartmaz o şans eseri o milette doğar. dünya nasıl bir einstein daha çıkaramadıysa bir asırdır bi mimar sinan da kim bilir tekrar ne zaman gelecektir dünyaya. ayrıca bu ülkede çok iyi mimarlar yetişmiştir. misal (bkz: mimar kemalettin)
mimar kemalettin fatih döneminde yaşamıştır ve mimar sinan'dan önce doğmuştur. düşün durum bu derece vahimdir.
Mimar sinan mimar değil, bir dönemdir. Osmanlı'nın en güçlü zamanlarında Osmanlı'nın gücünü simgeleyen eserleri yapmıştır. Mevcut durum Mimar sinan'a verilen imkanların başkalarına veril(e)memesinden kaynaklanır. Yoksa dünyanın en büyük camisi olan kral faysal camii de Türk bir mimar olan Vedat Dalokay tarafından tasarlanmıştır. Ortaya çıkanlarla eldeki imkanlar paralellik göstermektedir haliyle...
aslında olan ancak milletin bi haber olduğudur, internette 15 dakika araştırma yapsan göreceksin başarılı Türk mimarlarını ama üşeniyorsun, Mimar Sinan büyük bir mimar evet, ama o zamanın şartlarında, ve o zamandan bize kalanlara göre büyük bir mimardır, zaman geçiyor, teknoloji gelişiyor, insanlar farklılaşıyor, artık mimarlar ön planda değil, inşaat firmaları ön planda bu yüzden mimar göremiyorsunuz normaldir, 10 kişiye sorsan şu anda dünyada ünlü bir mimar söyle, muhtemelen 10 u da bilmez, yani bu ülkemize has bir özellik değil.
o kadar ünlü mimarlarımız var ki hala mimar sinan'ın replikaları yapılıyor büyük sükseyle.
cehaletin ne denli derin olduğunu ve insanların toplumunu küçük görmek için ne denli çabaladığının göstergesi olan iddiadır. Oğlum, hadi önceden böyle saçmasapan iddialarda bulunuyordunuz cehaletle de Lan şimdi elinizin altında internet var. 1000 yıllık süreçte Mimar sinanın yapılarından daha iyi yapılar da yapılmıştır, herkes vermiş örneği ama Mimar kemalleddin ve onun akımında bulunan onlarca efsane mimar da var. Ha son tüketim toplumunda belki efsane yapılarımız olmadı bir gazi üniversitesi rektörlük binası gibi veya Lalelideki modern Türk apartmanı modeli gibi ama bunu 1000 yıla yaymak?

ishak paşa sarayı da bir başka populer örnektir, Anadolu'nun daha birçok yerinde de muhteşem yapılar vardır. Ayrıca illaki böyle büyük yapılar da mesele değil, gidin karadeniz'in illerine ilçelerine, Ahşap, taş irili ufaklı muhteşem evler görürsünüz. Onlar da mimari estetiğin yansımasıdır.

Ha ayrıca benzer bir cehaleti tvde yapan cahil için

(bkz: murat bardakçı/#16756083)
bazı andavalların algılayamadığı durum. burda kemallettin, ruknettin değil yani konu bir mimar kıyaslaması değil ama nerde bunu anlayacak kapasite amk. sadece milyon dolarlık camiiler, yapılar yaptırılıyor ve bunları çizen insanların çoğu yine türk değil. yapılan binalarda eski tarihi binaların replikaları. ama tabi bunu liseliler ve yeni yetme üniversiteliler sidik yarışı algılıyor. adam kemallettin diyor, ishak paşa sarayı diyor. gidiyor 500 yıl geriye. lan oğlum tamam lys'den düşük aldınız okuduğunuzu anlamıyorsunuz arada gazete, kitap, vb.. okuyun amk.
köylü amelelere göre kaz muteahhit de kendi çapında bir mimardır ama bilen bilir mimaride avrupa ile yarışamayız.