entry'ler (2)

kılıçdaroğlu nun yenikapı mitingine katılması

AK Parti iktidarına karşı, CHP''yi iktidar yapabilmek için büyük uğraşlar veren kesimler bütün bu soruların ve sorunların cevabını verebilmelidir. Yıllarca Deniz Baykal gitsin CHP iktidar olur anlayışı, son yaşanan seçimlerin sonuçlarıyla da ortaya çıkmıştır ki temelsizdir ve sorunun kökü daha derinlerdedir. CHP isminin toplumda yaratmış olduğu travmanın üzerine gitmeden, lider değişikliği ve ilkesiz ittifakların tek başına CHP''yi iktidar yapmaya yetmeyeceği anlaşılmıştır.
CHP''nin yüzde 10-25 bandında olması, solda siyaset yapan herkesin iştahını kabartmakta, bu oy mirası üzerine kendilerini konumlandırmaya çalışmaktadırlar. iyi kadrolarla, iyi bir programla takviye edildiğinde CHP''nin iktidar olabileceği öngörülmektedir. Bu düşünce aynı zamanda da solun neden güçlü bir parti çıkaramadığını da bizlere göstermektedir. Bu anlayış yıllarca denendi, kamuoyu tarafından bilinen sevilen isimler partiye katıldı, birçok sol siyasi partiyle birleşildi, çatı aday denendi ama CHP solu iktidar olma başarısını gösteremedi.
'' CHP ' iktidar olmak istiyorsa
CHP parti içi demokrasiyi âmâsız hayata geçirmek zorunda,
CHP temel hak ve özgürlüklere saygılı olmak ve savunmak zorunda,
CHP hiç bir vesayeti kabul etmemek mevcudiyetini ilkelerinden alan bir parti olmak bunda göstermek zorunda,
CHP etik siyaset anlayışını yönetim ve teşkilatlarının her kademesinde uygulamak zorunda,
CHP’nin her kademesinde söz sahibi olan yönetenler başta olmak üzere delegeler, üyeler ve hatta gönül veren seçmenler özeleştiri kültürünü içselleştirmelidirler.
CHP son olarak SOSYAL DEMOKRASiNiN evrensel değerlerini kendisine ilke edinmiş gerçek bir DEMOKRATiK SOL PARTi olmalıdır.

cumhuriyet herşey olduğunda bizi yıkamayacaklar

LAiKLiK

Bana birisi devletin yönetim erki içinde diyanet varken laiklik nasıl oluyor anlatsın. Yalnız anlatırken lafı dolandırmasın efendim dini bilmeyen sapkın din adamlarından dinimizi, insanımızı korumak için şeklinde mavralar atmadan yapsın bunu.

ANAYASAMIZIN
II. Cumhuriyetin nitelikleri
MADDE 2- Genel idare içinde yer alan Diyanet işleri Başkanlığı, lâiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasî görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

i. Diyanet işleri Başkanlığı
MADDE 136- “Genel idare içinde yer alan Diyanet işleri Başkanlığı, lâiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasî görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak”

Anayasamızda böyle denmesine rağmen Diyanet işleri Başkanlığı bu gün siyasetin emrinde midir? Yani mevcut iktidarın dediklerini yapmakta mıdır?
O zaman “bütün siyasî görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak” demenin anlamı var mı?

Bana göre Laiklik; din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması ve devletin bütün inanç gruplarına eşit mesafede bulunduğu bir sistem olmalı asla kimin neye ne şekilde inanacağına karışmamalı. Toplum düzenini ve yönetim sistemini eylem ve söylemleriyle hedef alınmadıkça veya bu amaçla bir örgütlenmeye gidilmedikçe ya da bir kalkışma içine girilmedikçe devletin dinle ilgili işi olmamalı. Yasalarla devlet kendi sistemini korumaya alıp gerisine karışmamalı. 23.02.2015 Aabdulhalik ÇiMEN

Diyanet işleri başkanlığının kuruluşu.
Aşağıdaki linkte TARiHi SÜREÇ iÇERiSiNDE DiYANET iŞLERi BAŞKANLIĞI konulu giriş bölünde anlatılmıştır.

DiYANET iŞLERi BAŞKANLIĞI ANKARA 2012
STRATEJiK PLANI 2012-2016