bugün

uludağ sözlük

yazarların, halinden şikayetlerinin arttığı sözlük. ikinci yuvam.

sözlüğün ağlanacak hali diyerek abartmamak gerekir fakat sözlüğün gerçekten bir türlü atamadığı sorunları var.

uludağ sözlük'te yazar olalı çok uzun zaman olmadı, fakat uzun bir sözlük tecrübem var. bu yüzden gözlemlediğim kısa süre içinde pek çok tespitim oldu.

bir kere moderasyona yüklenmek hata. çünkü sayıları çok az. ortalama 100 yazar olan sözlüğümü 9 kişi idare etmekte zorlanırken, koca sözlüğü 4 moderatörün çevirmeye çalışması zor. işte bu yüzden başlıkların altındaki her 10 entryden en az 7'si formata uygun olmamasına ve tanım içermemesine rağmen gözden kaçıyor. başlıklar adeta birer forum topiğine dönüşmüş durumda. durmaksızın açılan içler acısı forumvari başlıkları saymıyorum bile.

ikinci bir nokta da "inci etkisi". maalesef ki özellikle son 2 aydır katlanarak artmakta. ve bu başıboşluk ortamında da troll yazarlar istediği gibi at koşturabiliyor.

dediğim gibi, eminim zall ve hiçbir mod bu durumdan yani şikayetlerden memnun değildir. sözlük için büyük özveri gösterdiklerinden şüphem yok. lakin sadece 4 moderatörle bu işi çevirmek zor.

bu sorunun çözümü ise en az 4 moderatör daha alınması ve inci etkisini denetim altına alabilmek için sıkı bir entry kıyımı olacaktır.