bugün

mesut özil

yazar arkadaşların mesut özili beğenmeme nedeni saçı başı kılığı kıyafeti değil, terbiyesi vs. de değil. Adamın Türkiyeyi değil de Almanyayi tercih etmiş olması dokunuyor. Hatta ve hatta dahada ileri giderek adam alman bizene tarzı yorumlar görüyorum. Hayır mesut alman değil mesut türk, ama bir almanya vatandaşı. Almanyada doğan büyüyen yetişen bir ton türk genci gibi. Iki kültür arasında büyümeyen anlamaz bilmez ancak tonlarca laf etmesini bilir.

Mesutun türkçe bilmediğini söyliyenler dahi var, halbuki o gayet iyi bir türkçe konusmakta. Ki onun kadar türkçeyi konuşamıyan bir sürü genç dolu burada. Türkiye bize hiç sahip çıktımıki hesap sorulabiliyor vatan haini ilan ediliyor, kazandığımiz paralar harici neyimizle ilgilendiler şimdiye kadar???

türkiyedeki türklerin gözünde herzaman GURBETCI ALMANCI diye adlandırılıp dışlanan bizler, almanyada yabancı diye itip kakılan bizler. Ama Almanyada birşeyler değişmekte, almanlar artik bizleri onlardan görebilmekte, 3.kuşakta bunu başarabildik artık, lakin türkiye halen aynı türkiye halen bizi hor görmekte, gurbetci sıfatına sokmakta ve halen birileri çıkıp bizleri vatan haini ilan etmekte!