bugün

ozel universiteler

lise bittiğinde puanlarıma baktım ve istediğim bölüme sahip bir üniversiteye puanım yetmemişti ve ailem özel üniversiteye yollamakta ısrarlıydı ve büyük bir mücadele örneği sergiledim formu sakladım, babamla kavga ettim ancak bir gün yenik düştüm ve özel üniversiteye başvuru ypamak zorunda kaldım, o gün için hayatımın en yıkıcı olayıydı benim gibi biri özel üniversitede okuyacak. o yaşıma kadar oradaki insanları kötülemiş biri onlarla aynı okulda olacaktı ve okula başladım, her gün nefretle gittim o okula ancak bir süre sonra farkettim ki oradaki insanların benden veya senden veya onlardan bir farkı yok ve bir çoğu da aynı önyargı ile gelmişler. hazırlık kısmını bitirdim bölüme geçtim ve dedim ya hazırlıkta herkes liseden geldi daha yeni lise bitti ondan böyle güzel insanlar vardı bölüme geçeyim şimdi 1. sınıfa gelmişler herkes artisdir. ve bölümümde derslere başladım ve şaşkınlığım her gün arttı e hani bunlar artistti? hani okulun kantinin de bursluluar ve köpekler giremez yazması gerekiyordu, allah allah eğitimde güzel. işin ilginci devlet üniversitesinde ki arkadaşım 2 ayda 1 okula giderken özel üniversite de devam zorunluluğu vardı yani ite ite derslere girip birşeyler öğrenmek zorunda bırakılıyordunuz. devlet üniversitesinde ki arkadaşlarım her gece taksimde ve ya kadıköyde veya barlarda gezerken özel üniversite öğrencileri her gün okula gelip derslere giriyorlar geceleri çıkıyorlardı.
e o zaman bundan nasıl bir sonuç çıakrtılabilir?
devam zorunluluğu olan, "bölümüm için konuşyorum" eğitim kadrosunda ki her öğretmeni profesör olan, öğrnciye imkanlarını sağlayan ve herkesin kendi halinde olduğu bir üniversite mi daha iyi eğitim sunar?
öğrencilerinin devam zorunluluğu olmadığı ve sınavlara sadece son gün girip hatta bazılarının hocalarının ismini bile bilmediği, okula ayda yılda bir uğrayıp sınavları verip geçen kişi mi daha iyi eğitim alır..
bazı önyargılar vardır evet. bu önyargılardan birine sahip kişiler içinde en öde giden insanlardandım ama ne oldu hayat boyu kaybetmekten korkacağım insanlarla tanıştım, bölümümle ilgili yeterli eğitimi daha şimdiden bir çok devlet üniversitesinde ki öğrenciye göre daha fazla aldım ve gelecek yıl bölümümle ilgili bir şirkette rahat bir şekilde staja başlayacağım.
sanırım önyargılar aşılmalı ve birşey içini görüldükten sonra konuşulmalıdır.