sevgilinin senden vazgeçmem demesi ama vazgeçmesi

sadece o an için kurmuştur o cümleyi... Bir dakika ya da bir yıl sonrası için değil. Öyle değil çünkü o kadar yürekli değildir sevilen, hiç bir zaman olmadığı gibi o anda yürekli değildir. Vazgeçmenin yada geçememenin sıradan bir şey olduğunu düşünür ki ve yanılır.

Vazgeçmek onun için siyah yerine maviyi tercih etmek kadar önemsiz ve anlamsızdır. Geride kalan siyahın üzülmeyeceğini mavininde sevinmeyeceğini düşünür. Öyledir aslında. Ama örnek verdiğimiz siyah ve mavi için böyledir bu.

Sevgili vazgeçemeyeceğini söyler. Belki içtenlikle söylemişti bunu. Ya gerçekten geçerli bir sebebi yokken bırakıp gitmesinin anlamı nedir literatürde ? Hiç bir eserde konu ele alınmayacak ve literatüre giremeyecektir. Zira bu kadar hafif bu konuyu hiç kimse yazmak istemez.

Üzülerek söylemek gerekir ki; giden korkaktır. bir o kadar da işlevsiz, kendi ağzından çıkanı yerine getiremiyorsa başkaları için hiç bir şey yapamaz ki zaten. Hem inandığı şey her neyse onun veya Allah'ın dediklerini bile yerine getiremez. Çünkü vasıfsızdan da düşüktür. Hayata 3-0 hükmen mağlup başlamıştır.

Geri de kalan bir kaç günde kendini toparlamalı. Göz yaşı dökmemeyi dökse bile geri dönmesini beklemek için dökmemeyi öğrenmelidir. ilahi adalete bırakmalı her şeyi ve ruhani rahatlığa ulaşmak için çabalamalıdır. Gerekirse inzivaya çekilmelidir. aksi takdirde kötülüğün kötülüğü çektiğini kendi hayatında tecrübeyle sabitleyecektir.

Verdiğiniz sözleri tutmanız; size verilen sözlerin tutulması dileklerimle...