bugün

the expendables

izledikten sonra imdb'ye girerek direkt 10 puanı şak diye verdigim mukemmel başyapıt. 2 ay beklememe deydi açıkcası. bu zamana kadar yapılan tum elestrilere, on yargılara ragmen bir an olsa bile bu filmin kotu bir film cıkacagına inanmadım ve aynen oyle oldu. stallone'ye bu yastan sonra bu tarz filmler yapması pek uygun olmaz diye dusunmustum ama cok pis tersoya geldim.

filme gelince,

film gercekten ovguyu hak eder cinsten. kadro tas tamam. "baska adamlar oynasa kim oynar acaba" dedim kendi kendime filmden sonra ama acıkcası pek bi isim bulamadım. jason'a buyuk rol verilmiş filmde. stallone 1, jason 2. jet li'nin bu kadar köşede kalması pek hosuma gitmedi ayrıca. adamın bu zamana kadar yaptıgı filmler ortada cunku. sadece bi sahnede boy gostermesi pek hosuma gitmedi ne yalan soyliyim. daha saglam sahneler beklerdim jet li açısından.

filmin aksiyon sahneleri cok iyi gercekten. kameranın hızlı hızlı geçişler yapması pek olumlu olarak karsılanmadı ama ben bu yargıya pek katılmıyorum. stallone sozde kac tane film cekmis ki bu zamana kadar mukemmel bir yonetmenlik bekleniyor bu adamdan ? adam zaten yapması gerekenin en iyisini yapmıs, ortaya koymus. film aksiyonda yardırmasına ragmen arada gecen esprili diyaloglar bombaydı. yalnız uzuldugum bir konu oldu film'de; ulan arkadas baska hatun mu yoktu da siz gittiniz o hatunu oynattınız ?
--spoiler--
stallon'un, arnold'a "bay baskan olmak istiyor" demesine ben dahil bütün salon koptu.
--spoiler--