oruçtaki inanılmaz mantık hatası

3.entryde verilen linkte mantıklı bir açıklama vardır ancak aynı linkte geçen bir cümle aynen şu şekildedirki başlığı açan yazarın mantık hatasını burada araması daha normal olacaktır vede haklı olacakdır

Kaldı ki, bugün Müslümanlar normal vakitli ülkelerde yaşamaktalar. Böyle normal olmayan yerlerde hiçbir islâm memleketi yoktur. Olmayınca da böyle hayatî bir mes'elemiz mevcut değildir.

yazarında dediği gibi islam evrensel bir din ve tüm dünyaya gönderildiği söylenmekte dini sorulara cevap veren din ağırlıklı bir veb sitede böyle bir açıklama nasıl yapılabilir asıl hata buradadır. saçmalanmıştır kanımca bence bunun üzerinde konuşmak gerekmektedir.

islam evrensel bir dinmidir fakir ülkelerde insanların umutlarını sömürmek için birilerimi uydurmuştur. bu seçeneklere bir kaçtane daha eklenebilir. üzerinde tartışılabilir. normalde tartışılamaz kanımca ama islamı biliyorum diye gezen adamların bu cümleleri kurduğunu gördükten sonra insan asıl dininden soğumaktadır. o ülkelerde islam yok anladıkta burdan oraya göçmüş seyehat etmiş orada yaşayan veya herkesi islama bekliyosunuz orada islamı seçmiş adamlar olamazmı yani diye sorasımız gelmiştir.

kafam çok karıştı sözlük.