oruçtaki inanılmaz mantık hatası

islamiyette oruç, ay takvimine göre hesaplanan ramazan ayı içerisinde tutulur ve orucun başlama ve bitiş zamanı güneşin doğma ve batma zamanlarına göredir.

yine islami ulemaya göre, ya da ülkemizde diyanet'e göre, oruç ayını miladi takvime göre yılın belli bir zamanına sabitlemek mümkün değildir. aynı şekilde orucun başlangıç ve bitiş zamanı da güneşin doğuş ve batış saatine göre olduğundan bu da sabitlenemez. yani günlerin uzun olduğu (14-16 saat) yaz aylarında 12 saat oruç tutmak olmaz, çünkü güneşin doğuşu ve batışı esas alınır.

peki, evrensel bir din olduğunu ve tüm insanlığa gönderildiğini iddia eden islamiyet şu mantık hatasına nasıl bir açıklama getirecek merak ediyorum.
madem oruç zamanını belirlemek için hicri takvim ve güneşin doğuş-batış süreleri değişmez gerçek, kutuplarda (alaska vb.) yaşayan insanlar nasıl oruç tutacak?
bir kere 6 ay gündüz, 6 ay gece yaşanan bu yerlerde hicri takvim geçerli olamaz. çünkü yıl 2 günden ibaret olur buna göre. 6 ay kimse aç susuz hayatta da kalamayacağına göre bu nasıl bir mantıktır.
sadece kutuplarda da değil, finlandiya, danimarka gibi kutuplara yakın ülkelerde de bazen gün 21-22 saat sürmekte iken, insanların 22 saat oruçlu kalması nasıl beklenebilir.

islam alimlerinden bu mantıksal çelişkilere acilen cevap beklenmektedir.
tabi ki, en güzel çözüm, oruç ayını miladi takvime göre ve yıl içinde gece ve gündüzün eşit olduğu aya sabitlemektir. ayrıca her ülke kendi konumuna göre bunu yapmalıdır. bunun da islama aykırılıkla falan ilgisi yoktur.
zira bazı islami kesimlerin, "oruç hicri aya göre ve güneşin doğuş-batış saatleride göre olur, bu kural da değiştirilemez" demelerine bakılmamalıdır. çünkü öyle bir durumda orucun inanılmaz mantık hatasından dolayı islam evrensel bir din olmaktan çıkar.