bugün
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları20
- ragnar rockefeller38
- babamın hiç 31 çekmemesi8
- ilk buluşmada evden kek getiren kız19
- gocu meme ucu4
- sözlük yazarlarının trileçeleri19
- erkeklerin mental olarak daha güçlü olması12
- sevgiliye alınabilecek 200 tl altı hediyeler5
- lahmacunun yanında ne içilir10
- deniz göktaş37
- sözlüğe fotoğrafımı atacağım3
- gay sevgiliye lezbiyen bir kızın musallat olması7
- bir kadın size hakaret ediyorsa2
- dünyanın en iyi teknik direktörü2
- 2026 dünya kupası20
- dünya17
- futbol16
- norveç5
- brezilya6
- türklerin tembel bir millet olması8
- hava soğuk mu ılık mı anlamadım4
- fsm köprüsü ndeki abd bayrağı ışıklandırması5
- evli olduğunu saklayan kişi9
- gürültüsü en rahatsız edici şey5
- ronaldo gaucho de assis moreira2
- ilk buluşmada masa altından aleti yoklayan kız13
- doa3
- tipimi sikeyim diyen erkek3
- tarkan'ın eşcinsellikten tedavi olarak kurtulması2
- kimseye yaranılmaz3
- ısparta3
- evde kalmış 30 yaş üstü kadın yazarlar18
- babalarımız gibi erkeklerin yetişmemesi13
- gocu10
- aşkı ölçmek2
- tek gecelik ilişki yaşayan kadınlar5
- haklı olduğuna inanmak3
- türkiyede konuşma dilinin bozulma sebebi7
- bir ilişkiyi kim yönetir22
- kızlarla nerede tanışılır3
- kızların yakışıklı ve zengin erkeklere güvenmemesi7
- queen feristah7
- akrep soksa hangi yazarın emmesini istersin8
- ciddi ciddi aşure seven insan30
- türk birliği3
- ayak fetişi erkek popüler kültürün köpeğidir5
- super mario3
- valiz hazırlamak4
- velvet33
- kılıçdaroğlu nun yumruğunu kürsüye vurması3
Saat sabahın on'u. Uykusuz geçen bir gece beraberinde inanılmaz bir can sıkıntısı ve düşünce yoğunluğu getirdi. Peki, neler düşünüyordum. inan bilmiyorum lakin şunu hatırlıyorum. Otomatik portakal.
2-3 sene önce bir arkadaşım filmini önermişti. Ne oldu bilmiyorum ama kaynadı gitti ta ki Pangaltında ki sahafta görene kadar. Bir solukta okunan bir kitap. Şimdi kitabın özetini vesaire aktarmaya gerek yok ufak bir arama ile o bilgilere ulaşılabilir.
Şimdi biz dünyada ki bütün kötülükleri engelleseydik ne olurdu. insan düşünmeden edemiyor. Öyle bir şey olacak ki insanlar hep iyi duygularla yüklü olacak. Hırsızlık, adam öldürme gibi basit suçlardan büyük suçlara her şey sona erecek. Bütün insanlar iyiyi isteyecek hayır hayır iyiliği istemeyecek sadece kötülük yapamayacaklar.
Peki, insanı insan yapan daha doğrusu hayvanlardan ayıran özellik nedir? O özellik özgür olmamız yani seçim hakkının biz de olması. Bize sunulanlar arasından biz istediğimizi seçeriz. Ama hayvanlar öylemi. Hayvanlar içgüdüleri ile hayatlarını sürdürüp gider. Peki, bize iki seçenek sunsalar ve biri iyi biri kötü olsun (Kime göre? Neye göre?) şimdi biz kötüyü seçemeyeceksek ne anlamı kaldı insan olmanın. insan kendi yolunu kendi seçendir. Yani önemli olan iyilik değil önemli olan seçim, tercih şansı yani özgürlük.
işte Otomatik Portakal özellikle de kitabı bana bunları düşündürdü. Ama size tavsiyem kitabını okumadıysanız filmden önce okumanız. Bu arada Aziz Üstel çok şahane bir çeviri yapmış.
Geriye kalan tek bir düşünce kaldı.''Acaba şimdi yatsam mı? Yatmasam mı?''
2-3 sene önce bir arkadaşım filmini önermişti. Ne oldu bilmiyorum ama kaynadı gitti ta ki Pangaltında ki sahafta görene kadar. Bir solukta okunan bir kitap. Şimdi kitabın özetini vesaire aktarmaya gerek yok ufak bir arama ile o bilgilere ulaşılabilir.
Şimdi biz dünyada ki bütün kötülükleri engelleseydik ne olurdu. insan düşünmeden edemiyor. Öyle bir şey olacak ki insanlar hep iyi duygularla yüklü olacak. Hırsızlık, adam öldürme gibi basit suçlardan büyük suçlara her şey sona erecek. Bütün insanlar iyiyi isteyecek hayır hayır iyiliği istemeyecek sadece kötülük yapamayacaklar.
Peki, insanı insan yapan daha doğrusu hayvanlardan ayıran özellik nedir? O özellik özgür olmamız yani seçim hakkının biz de olması. Bize sunulanlar arasından biz istediğimizi seçeriz. Ama hayvanlar öylemi. Hayvanlar içgüdüleri ile hayatlarını sürdürüp gider. Peki, bize iki seçenek sunsalar ve biri iyi biri kötü olsun (Kime göre? Neye göre?) şimdi biz kötüyü seçemeyeceksek ne anlamı kaldı insan olmanın. insan kendi yolunu kendi seçendir. Yani önemli olan iyilik değil önemli olan seçim, tercih şansı yani özgürlük.
işte Otomatik Portakal özellikle de kitabı bana bunları düşündürdü. Ama size tavsiyem kitabını okumadıysanız filmden önce okumanız. Bu arada Aziz Üstel çok şahane bir çeviri yapmış.
Geriye kalan tek bir düşünce kaldı.''Acaba şimdi yatsam mı? Yatmasam mı?''
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar