bugün

atilla yayla

türkiye'deki adalet kurumlarının siyasileşmesi gerektiğini söyleyen profesör.

yargının, özellikle de anayasa mahkemesinin "tek bir siyasi görüşün kalesi olduğu" yorumunu yapan ve tüm siyasi görüşlere açılması gerektiğini iddia eden profesör bunun, yargı üyelerinin tbmm tarafından seçilmesiyle mümkün olacağı konusunda da yol göstermiştir.

mahkeme-yargı ve siyaset... ve yargıya siyasete açılmasını isteyen bir profesör... hay allahım!

"doğru yolu yargı bulacaktır" demiş, bakalım hangi siyasanın yargıçları tarafından.

ilk başta anayasayı değiştirmek gerekiyor sanırım profesörün tatmin olması için. bizim anayasa kökten bozuk; çünkü yayla'ya göre siyasî. çok ilginç.

"Prof. Dr. Atilla Yayla, ''Parlamento-Yargı ilişkileri'' konusunda yaptığı konuşmada, yasaların yeterince açık olmamasının yargıçları aşırı yorum yapmaya zorladığını ancak, bazen yasalar yeterince açık olsa da bazı yargıçların sınırlarını zorlayarak yorum yaptıklarını söyledi. Bunun ''yıkıcı sonuçları'' olabileceğini belirten Yayla, özellikle anayasa mahkemelerinin zaman zaman yasalara müdahale ederek siyasete taraf olduklarını ifade etti.

Prof. Dr. Yayla, ''Hukukun hakimiyetinin hukukçunun hakimiyeti'' gibi görülmesinin yanlış olacağına da dikkati çekti.

Yayla, Türkiye'deki Anayasa Mahkemesi'nin bazı uygulamalarını eleştirirken de ''Anayasa Mahkemesi belli bir siyasi görüşün kalesidir. Başka görüşlerin sızması istenmez'' dedi.

Anayasa Mahkemesi'nden kaynaklanan sorunların çözülmesi gerektiğini bildiren Yayla, bunun yolunun TBMM'nin Anayasa Mahkemesi üyelerinin göreve gelmesinde etkili olmasından geçtiğini sözlerine ekledi."*

sayın yayla'ya allahtan siyasetsiz günler diliyoruz. ona buna siyasi deyip akademik tutum takınmak için, siyasi olarak konumlandırmamak gerekiyor insanları.
liberalizm miydi? haydi ldp'ye (ya da yeni bir tane açın. nurcu kardeşlerimiz hazır vermeye).

edt:
kaynak vermeyi unutmuşum.
http://www.byegm.gov.tr/y...005/nisan/ah_21_04-05.htm