bugün

kinyas ve kayra

yazarı hakan günday olan enterasan kitap. karar veremedim iyi mi kötü mü diye. Mevzu çok ilginç ama dili ve içeriği çok ağır. çoğu zaman kasılmama sebep olan kitap. Kitaptan birkaç altını çizdiğim cümle:
(bkz: herkesin kendine göre birşeyi var)
(bkz: ölüm tek ilham kaynağıdır)
(bkz: bir bokluk var bu işte)
(bkz: there is no plan that is the plan)
(bkz: hiçbirşeye hakim değilim hukuk okumadım)
(bkz: gelecekten geçmiş çıkarsa şimdiki zaman kalır)
(bkz: hiçbir şey yok)
(bkz: herşey var)
ikisi de normal ailelerde büyümüşler. benim kötü çocuk yoktur kötü aile vardır tezimi çürüten iki tip var karşımızda. bunlar asosyal, kompleksli, algılama bozukluğu olan tipler. aklıma natural born killer geliyor okudukça. doğru tespitler de var kitapda birçok şeyle hemfikirim ama ikna edici değil. herkesin bunlar gibi olduğu bir hayatı düşünebiliyor musunuz? vahşi batı gibi olurdu ortalık. tamam bir sürü it kopuk vardı vahşi batıda, ingiltere, irlanda vb. ülkelerden gelen katil, tecavüzcü, hırsız doldurmuştu yeni kıtayı ama orada bile çiftliğini kurup, düzenli bir hayata kavuşmaya çalışan sıradan insanlar vardı.
kitapdaki alp karakteri tam komedi idi. eminim tıpta vardır onun hastalığının adı. mümtaz desen o da kafa adam, bir de bela var macar haydut.
Kayradan nefret edip tolgayı kutlayarak bitirdim. kitabın sonuna ben de şu notu düştüm kelimesi kelimesine. "şimdi sana düşen uçağa atlayıp kayrayı bulup iyileştirmek. iki ihtimal var ya boka batar, ölürsün, ya da kayrayı girdiği boktan çıkarırsın."
kitap bir çok güzel tespitle doluydu ama eksik olan birşeyler vardı. içeriği ne kadar iyiyse de dile getiriliş tarzı o denli kötüydü. zor bir kitaptı vesselam.
özetin özeti:
kayra: hiçbir şey yok
kinyas: herşey var