bugün

islam

a) kölelikle ilgili olarak
gayet nezih ve bir o kadar da açıklayıcı:

http://isoru.wordpress.co...-gore-kolelik-neden-caiz/

bu sitede kısaca islamda kölelik anlayışının var olmasının temelinde savaşlar vardır diyor.

savaşta aldığınız esirleri
1- ya öldürürsünüz!
2- ya köleleştirirsiniz!
3- ya serbest bırakırsınız!

eğer öldürürseniz bu insana verilebilecek en ağır cezadır, islam bunu tasvip etmez. serbest bırakırsanız da enayi konumuna düşmüş olursunuz (sizin düşmanınız esirleri katletsin, köleleştirsin siz serbest bırakın olur mu öyle şey? akla mantığa sığar mı?)
yine geriye en mantıklı seçenek, esirleri sosyal hayatta faydalanma imkanı veren köleliktir. bu açıdan bakıldığında açık olmayan, anlaşılamayan hiçbir nokta yoktur.

tabi ben bir 10 sayfadan ben de süzüleni yazdım. açıp tamamının okunması gerekli...

b) recm ile ilgili olarak

nisa süresi 16. ayet :
"Sizlerden fuhuş (zina) yapanların her ikisini de incitip kınayın. Eğer onlar tövbe edip ıslah olurlarsa onları incitip kınamaktan vazgeçin. Çünkü Allah tövbeleri çok kabul edendir, çok merhamet edendir."

müslümanlar arasından zina suçu işleyenlere uygulanan bir cezadır. cezanın sabit olması için 4 salih kişinin tanıklığı gerekir. bu dört kişinin hayatında hiçbir şekilde yalan söylememiş olması gereklidir. tanıklığın tanımı ise zina olayında bizzat penetrasyonu görmektir yani adamın fercinin kadının apışarasına girdiğinin görülmesi ve doğrulanmasıdır. ceza infaz edilirken bu tanıklardan biri taşlamayı reddederse yalan yere tanıklık ettiği varsayılır ve infaz durdurulur.

recm de aslolan zina yapan kişilerin bir meydana getirilmesi ve etrafında toplanan insanların en fazla misket büyüklüğünde taşlarla zina yapanları kınamak amaçlı taşlayarak utandırmasıdır ki bu insanları herkesin önünde kınamak ve küçük düşürmek ölümden daha beter bi cezadır, insan utancından yerin dibine girer. zira 700 yıllık osmanlı devleti tarihinde gerçekleşen recm olayı sayısı sadece 1 dir.