bugün

tsk nın en güvenilir kurum olması

olması gerekde bu değil midir aslında?

militarist olarak yaftalamadan önce, tüm paranoyak fikirleri bir kenara bırakaraktan bakarsak olaya; politika dedğimiz olgu karşıt bir çok fikir barındırır ve toprak parçası üzerinde yaşayan tüm bireylerin çeşitli politik düşünce yapıları vardır. bir ülkenin politik yapısı ele alındığında bu gayet net bir şekilde görülecektir. basit bir örnek vermek gerekirse "iktidar-muhalefet partileri".

ancak bir toprak parçası üzerindeki sosyal oluşumun silahlı birliklerinin tek amacı ülke bütünlüğünü tüm iç ve dış tehlikelerden korumaktır. ve aynı hedef etrafında toplanmış bireylerin kendilerini korumakla yükümlü olan oluşumu güven sıralamasında en tepeye oturtmazsa, ki anneme daha çok güveniyorum gibi fevri hareketleri dışarda bırakarak konuşuyorum, işler ters gidiyor demektir.

not: ha şimdi bizim ülkemizde silahlı birlikler yukarıda belirtiğiniz amacın dışına çıkıyor, politikanın göbeğindeler, vay efendim nasıl oluyorda bir paşa basın mensupları karşısında siyaset konuşuyor demeyin, bu entry tamamen teoriktir.