bugün

carlos santana

Tam adı Carlos Augusto Alves Santana'dır.
20 Temmuz 1947'de Autlan de Navarro / Meksika'da doğmuştur.

40 yıllık müzik hayatında bugüne kadar 90 milyon albüm satan ve dünyanın en ünlü gitaristlerinden biri olarak kabul edilen CArlos Santana, ABD'nin Chicago kentinde verdiği konserde binlerce hayranının önünde sevgilisine evlenme teklif etti.

63 yaşındaki sanatçı, birlikte konser turlarına çıktığı ve uzun süredir beraber olduğu Cindy Blackman'in davul solo performansının ardından seyircileri susturdu ve sevgilisinin gözlerinin içine bakarak unutulmayacak bir evlilik teklifi yaptı.

Santana'nın sürprizi karşısında şaşkınlık geçiren Blackman de, ünlü yıldızın bu teklifine dudaklarına kondurduğu romantik bir öpücükle karşılık verdi. Ve tabii binlerce Santana hayranı, bu ana tanık olmanın verdiği sevinçle çifti büyük bir coşkuyla alkışladı...

Santana, henüz beş yaşındayken keman virtüözü babasından keman çalmayı öğrendi. 8 yaşında gitar çalmaya başlayan sanatçı, ortaokulda ailesiyle birlikte ABD'nin San Francisco kentine taşındı ve burada aralarında ünlü blues gitaristi BB King'in de bulunduğu, hayran olduğu birçok sanatçıyı canlı olarak izleme şansını elde etti. 1965'te liseden mezun olan ve bir süre bir restoranda bulaşıkçılık yapan sanatçı, dünyanın en önemli gitaristlerinden biri olma yolunda ilk adımı atarak birkaç sokak müzisyeniyle birlikte "Santana Blues Band" grubunu kurdu. Grup, kısa süre içinde büyük bir hayran kitlesi edindi ve 1969 yılında Columbia Records'la ilk anlaşmasını imzaladı.

Grubun ilk albümü "Santana", Amerikan müzik listelerinde 4 numaraya kadar yükselmeyi başardı. ikinci albümleri "Abraxas" kısa sürede 4 milyon satış rakamına ulaştı. Santana, ani bir kararla artık caz müziğine ağırlık vermek istediğini açıklayarak, 1972 yılında, grubun kadrosunu tamamen değiştirdi ve deneysel bir tarza yöneldi. Grup, kaliteli albümler yapmaya devam etse de uzun bir süre eski şaşaalı günlerini göremedi.

1990'lı yılların başına kadar albüm satışlarında ciddi bir düşüş görülen Santana'nın imdadına yapımcı Clive Davis yetişti. Davis aracılığıyla yeni bir anlaşma imzalayan müzisyen, Eric Clapton, Rob Thomas ve Wyclef Jean gibi dünyaca ünlü yıldızların katkılarıyla 1999 yılında "Supernatural" adlı albümünü piyasaya çıkardı. Bu albüm, özellikle "Smooth" ve "MariaMaria" parçalarının uluslararası müzik listelerinin haftalarca zirvesinde kalmasıyla, dünya basınında "Efsane geri döndü" yorumuyla yer aldı.

25 milyon satan albüm, Santana'ya 2000 yılında, "Yılın Albümü", "Yılın Şarkısı"; (Smooth) ve "En iyi Rock Performansı" da dahil 8 dalda Grammy Ödülü kazandırdı. Sanatçı, 2003 yılında The Rolling Stones Dergisi tarafından hazırlanan "Tüm Zamanların En iyi 100 Gitaristi"arasında 15'inci sıraya yerleşti. (14.07.2010 - Gazete Habertürk)
güncel Önemli Başlıklar