bugün

kare bulmaca

bulmaca olayına kişisel tarihimde hiç ısınamamışımdır. nedir? biri sorular hazırlamıştır. abidik gubidik karelere bizlerde cevap yazacağızdır. neden efendim başka iş güç mü yok, ki olmasa ne olur yat öyle boş boş tavanı izle daha iyi. gıcığım açıkçası. (sanki diğer cümlelerde hiç açık değilmiş gibi)

kare bulmaca nefret katsayısını en fazla arttıran tiptir. çengel hadi neyse resim var, renk var, cevaplar hemen soru yanlarına yazılmakta. ama bu kare bulmacadaki meymenetsizlik değme teletubby'ye taş çıkartır. renk yok, bişey yok. git soruyu oku, gel o soru hangi karenin komşusu onu bul. vay vay vay. ölme lütfen ölme!

bir de şu sorular var: "eski dilde hödö" pardon da nerden eski dil oluyor aradığımız kelimenin geçtiği dil? yani babacım eski derken, köklüyü falan kastetmiyorsun ki? ölmüş bitmiş demek istiyorsun. eski dilde su: nedir? ab. ne eskisi bildiğin farsça bu! sen artık kullanmıyorsun diye eski olmaz ki be böcek kafalı! (oha nihat genç tandansı yakaladım). eski mısır tanrısı: niye eski kardeşim. inanan varsa ne olacak? adam gelse benim tanrım eskimiş vs. diye ağlasa, üzülse kim pışpışlayıp avutacak? ayıp. bir de son olarak boru sesinin ti olmadığına dair kesin kanıya sahibim. ti sesini dinleyebileceğim bir boruyla beni tanıştıranın yüz yıl kölesi olurum.

sözüm sana ateş böceği ercan! bir zamanlar çıkardın, ali şen yalakalığı yapardın. sonra baktık ud çalarak star gazetesinin bulmacalarını hazırladığını ve bunları çözenin atom bombasının formülünü çözmüş kadar sevineceğini söylüyorsun; resimdeki sanatçın olayım, bul beni!