bugün

ulus devlet

geçerliliğini yitirdiğini iddia edenlerin pratikte hiçbir şekilde işe yarar bir model ortaya koyamadığı devlet türüdür.

Ayrıca şu günde ulus devleti oluşturan "Ulus" kavramını dar kalıplar içerisinde tanımlayanlara da ayar olmaktayım.
Kürtler, küçük kafkas halkları veya sırf farklı kabilelerden geldikleri için dandik dandik bölünen arapların kurduğu veya kuracağı irili ufaklı devletler "ulus devlet" tanımlamasına girmez. Onlar mikro milliyetçiliğin ortaya çıkardığı "kukla olmaya mahkum devlet" tanımlamasına girer. isteseler de istemeseler de bu köksüz, küçük etnikler Ulus devlet olma hakkına sahip değillerdir ve Tabi bulundukları ulus devletlere o ulus devletin bekaası için değil kendi bekaaları için tabi olmak zorundadırlar. örnek vermek gerekirse Türkiye gibi güçlü bir devlette kim ne derse desin ona akıldan yoksun bir şekilde muhalefet edenler etnik olarak daha fazla zarar görür Türkiye'nin alacağı zarara nazaran.

Ulus devlet şu zamana kadar ortaya çıkmış ve en başarılı olmuş devlet modelidir ( tabi şimdi devlet kavramının ne zaman çıktığı geyikleri falan filan dönecek döndürmeyin). birbirleriyle uyumsuz gibi görünen kitleleri birleştirmiş, bu uyumsuzluklarından dolayı sömürülen kitlelerin sömürülmesini gerçekçi şartlar dahilinde en aza indirmeye çalışmıştır. şimdi birileri teoride 150 yıldan beri var olmasına rağmen pratikte hiçbir varlığı, başarısı bulunmayan devlet modellerini, ortaya atılan zırvaları örnek verip böyle böyle asıl sömürülmez sizinki sömürünün ta kendisidir diye kendini kandırabilir lakin boş konuşmaktadırlar, onları hayalleriyle başbaşa bırakmak veya akademik makaleler arasında kendi başına bırakmak gereklidir.

Ha bir de şu yapay ulus yaratma geyiklerinden de bahsediliyor. Öncelikle "ulus" kavramı çağcıl manada daha doğrusu literatür manasında belirli şartları ihtiva eder lakin Aynı anadili konuşan herkes belki birilerinin götlerinden uydurduğu çağcıl ulus tanımına dahil olmasa da yüzlerce yıldan beri en fazla birkaç egemenin merkezi otoritesinde yaşamışsa, kültürel olarak benzerlikler içeriyorsa, duygusal olarak benzerlikler içeriyorsa ve tepelerindeki yönetim de ekonomik çıkarlar açısından bu insanları bir tutabiliyorsa Ulustur. Ha bunun devlete yansıması bu kadar dar kalıplarda da değildir tabi manipulasyonlara maruz kalmadan ve ortak alanda aynı dili konuşan birlikte yaşama isteği gösteren insanlar da devlet nazarında ulustur, ilerleyen zamanlarda toplum nazarında da aynı ulus olacaktır.

ortak tarih yaratma projelerinden rahatsızlık duymak ise başka bir geyiktir.

Arkadaş Malsan malsındır da bu rahatsızlık nedir anlayamıyorum ben.

Ben oğuz Türk'ü değilim.
Ama Beni oğuzlaştıran, bu topraklara ait hissetmemi, buranın insanlarıyla aynı düşüncelere hissiyatlara ve aynı tarihe mal olmamı sağlayan da "Ulus devlet" projesinin ortak tarih yaratma çabası değildir. sanki gökten inmiş, farklı farklı yerden gelmiş insanları aynı tarihe yamamaya çalışıyor Ulus devlet. Ben kara-tatarım Sikindirik mantıkla Benim oğuzlara düşman olmam oğuzların da bana düşman olması lazım mikro milliyetçilik yaparsak, Şimdi bana Cumhuriyet ortak tarih aşıladığı için mi ben oğuzlarla aynı hissediyorum kendimi, izmirden, elazığya aynı halkın çocuğu hissediyorum? Bırak bu boş işleri. Şimdi literatürel olarak bir şeyler zırvalarsın sen ulus o mu demek bu mu demek diye de siktir git.

Ha bir de amınakoyim sen sallıyorum sosyalist bir devrim veya başka bir şey yapmak iste neyse ona göre nesilleri eğitmeyecek misin? Senin eğitimin doğaya uygun da Ulus devletin eğitimi uygun değil he? allah mısın, doğa mısın nesin lan sen?

Ayrıca Sosyalist iktidarların da Eğitimlerinin ne kadar sert olduğunu güya kapitalist düşünceyi yıkmak için, insanların tüketim alışkanlıklarını değiştirmek için binlerce yıllık doğal alışkanlıklarını değiştirmek için millete nasıl baskı yapıldığını da iyi biliyoruz. Yani insanları güya eski doğal ortaklaşacı düzene getirmek baskı altında sikmekse Bu insanların pek de doğasında olmayan bir şeydir emin ol.