bugün

şehit olmak için filistine yardıma gitmek

kaçgündür haber kanallarında gemiden sağ dönenler ile ölenlerin aileleriyle yapılan röportajları seyrediyorum. bir tane de üzülen olmaz mı ya. ölenlerin çocukları bile tek bir üzüntü belirtisi göstermiyor. babam zaten şehit olmaya gitmişti diyorlar. dün bir kız anlatıyor lise çağlarında sanırım. babası ben şehit olucam size vasiyetim okumanız. demiş. ulan salak bir çocuğu babası okutur. sen ölürsen senin çocuğunu kim okutucak. çocuğunu ona buna emanet edip ölmeye gitmek müslümanlık mı yani. bir müslümanın hatta her dinden insanın en büyük sorumluluğu çocuklarına karşı değil midir.

gemiden dönenler de gayet sakin anlattılar olayı. sanki israil onları birkaç gün misafir etmiş yemiş içmiş eğlenmiş gelmişler. ben bile daha çok heyecanlandım. adamlarda amaçlarına ulaşmış zafer ifadesi var.

bu adamlar intihara gitmişler yardım hikaye. amaçları israil i kendilerine saldırtmakmış. böyle olmasa başka türlü öldürteceklermiş kendilerini illa ki. birileri ki onlar kim bilmiyorum israil ile türkiye nin arasının açılmasını istiyor bunun için de böyle salakları kullanıyorlar anlaşılan. ayrıca şu şehitlik teranesi de dönmüyor mu. ne zamandan beri intihar edenler şehit sayılıyor. üstelik de bu amaçları için resmen dolandırıcılık yapmışlar. insanları yardım bahanesiyle kandırıp paralarını almışlar. şimdi nerde o yardımlar.