atatürk ü ilahlaştıran kara cahiller

karacahil sıfatını futürsüzca sarf eden birinin yumurtlamasıdır. temel dayanağı atatürk'ün her insan gibi hatalar yapması ve bunun gözardı edildiği eblehliğine dayandırmaktadır. ancak ve lakin o yaptığı bütün hatalara rağmen yoktan bir ülke yarattığı gerçeğini kabullenemeyen bir takım zihniyeti anlamak mümkün değildir. böyle bir durumu savunan herkesin şapkasını önüne alıp şöyle bir düşünmesi gerekir. düşünmek akıl ve birikim işi olduğu için ilk denemelerinde bir başarı sağlayamayacakları aşikardır. o zaman günümüzde bile başka devletlerin liderlerinin ışığı olan "nutuk" açılıp okunmalıdır.

efendiler; ne fikirde, ne inanışta hatta hangi tiynette olursanız olun bu vatanı borçlu olduğunuz kişilere nankörlük yapmak sadece sütünüzün bozuk olduğunu gösterir ki o çok kıymetli analarınızı bu töhmet altına sokmayın. ölümünün üstünden 72 yıl geçmesine rağmen hala daha bu ülkede yaşayan insanlara aydınlık ufuklar açan atatürk ve silah arkadaşlarını ya anlamaya çalışın bunu yapamıyorsanız hatırasına saygı gösterin.

cumhuriyet kelimesini zikrettiğinde dünya coğrafyasında yaşanan diktatörlük, krallık ve sömürgecilik akımlarına dikkat edin. hitlerden, mussolini'den çok daha güçlü bir diktatör olabilecekken cuhhuriyeti savunan atatürk'e şükranlarınızı sunun.

kara cehaletim şayet atatürk'ün kusurlarını görmezden gelmem ise bu benim görmemezliğim değil ona ve hatırasına duyduğum derin saygıdandır.