bugün

clash of the titans

--spoiler--
herşey iyi de titanlar nerede dedirten film olmuştur en nihayetinde. öte yandan herşey iyi de değildi.

en basitinden perseus sürekli olarak ben yarıtanrıyım olm diye dolanan bir adamdır aslında. onun dışında aphroditten daha güzel diye ana-babası tarafından övülen andromeda olayından sonra hades değil poseidon argoya lanet eder. canavar yollar medusayı öldüren ki onunda kafasını kalkandan bakarak keserek deil de aslında athena tarafından kendisine verilen kalkanı ayna olarak kullanıp medusanın bakışını kendisine yönlendirip onu taş yapan kafasını falan da alan perseus buradan dönerken argodan geçer ve geçerken de argosa saldıran canavarı da öldürür. sonra da andromeda ile evlenir.evine döner. döndüğünde evinde çöreklenmiş bir kaç adamı da o medusa kafası ile öldürür. hayatı mutlu mesut geçen tek zeus oğludur hatta kendisi.

tabi film bunları super karıştırmış anlatmış, olabilir de titan yok filmde. teorik olarak ilk nesil yunan tanrılarına titan dendiği için cronos oğlu zeus ve iki erkek kardeşi artı 3 kız kardeşi belki titan sayılabilir ve hade zeus kapışması da titanlar savaşıyo lan diye anlatılabilir ama yine de şöyle de bir şey var,

zeus ayarı alıyor kendi evinde hadesten. bir şey de yapamıyor. ama perseusa kılıcı büyük ihtimal zeus veriyor ya da zeus yönlendirmesi ile apollon, snra kılıca şimşeki de o veriyor ve ikisini de fırlatan perseus hadesi altediyor. yani sonuçta zeus. yani zeus en başında bi siktir git lan diyebilirmiş hadese.

bir de kraken, ahtapottur bildiğin ve yunan değil iskandinav hikayesidir.

--spoiler--