el secreto de sus ojos

çoğu filmler için hep şu tarz eleştiriler daha doğrusu övgüler yazılır: harika bir film izleyin. evet, bu sözlerin mantığı insanların filmi izlemelerini sağlamak tabi ki. lakin, bu sözleri dinlersek de yüz binlerce filmi ayrı ayrı birer baş yapıt olarak algılamamız lazımdır ki hakikaten abartmaya gerek yok.
peki bu ön sözün El secreto de sus ojos filmiyle ilgisi ne?
işte geliyor: harika bir film, kesinlikle izleyin. (Hatta times mersin şubesi falan...)
yok yok şaka yapıyorum tabi.
öncelikle söze oyunculardan girmek lazım: Soledad Villamil ile Hatice Aslan ne kadar da birbirine benziyor ya hu? Ha oyunculuğu nasıl dersek, oynadığı karakter için çok fazla hüner gerekmiyordu belki ama fazla hüner göz çıkarmaz dedi herhalde...
görsel
http://televizyongazetesi.com/medya.php?mn=12203
Gelelim Ricardo Darin'e... Yaşlandıkça karizma mı oluyor yoksa tam tersi mi çözemedim; ama bu filmde oynadığı karakterde kendi yaşamımdan izler yakaladım. bu beni mutlu mu etti yoksa üzdü mü, halen karar verebilmiş değilim ya,neyse.
Hele carla quevedo diye birisi var ki; etkilenmemek mümkün değil.
görsel
Neyse, bu kadar anlatım yeter; asıl olaya gelelim.
Bu film öyle bir film ki bir kaç yıl sonra da kendini izlettirecek. Öyle bir şey ki bu, izlenip unutulmayacak bu film kolay kolay; biraz talihsiz olacak biliyorum ama bildiğim başka bir şey de bu filmin az da olsa çok da olsa belirli bir kitle tarafından izleneceğidir.
afferin gençler, hep böyle.