bugün
- kuran allah kelamı olarak ezeli mi5
- salat namaz değildir10
- izmir'in mis gibi kokması4
- sözlük yazarlarının seksi kombinleri13
- dudak dolgusu yaptıran kadınların ördeğe dönüşmesi6
- cemil tugay6
- denize düşsen nervio'ya mı sarılırsın bik bik'e mi4
- game of thrones taki kerhaneci24
- 40 yaşında bekar erkek5
- anın görüntüsü30
- salah namazdır2
- enayimiknatisi9
- izmire ilk hizmetin 30 sene sonra ulaşması9
- bu durumda ne yapardınız9
- okul saldırısı5
- arkadaşlar çüş3
- bir gün herkes ak partili olacak14
- kudüs üç semavi din için önemlidir2
- oytunkaran nerde sorunsalı4
- ak partiye geçen herkesin mutlu olması6
- tombik döner dünyanın en iyi sandviçi2
- yok çok sevişmenin hiç zararı yok11
- televole kültürünün dilimize kazandırdığı terimler9
- cedidacer8
- mezut barzani nin yahudi olması18
- iltica ve mel'in birlikte sunduğu radyo programı14
- gina abi2
- 5 yıl önceye geri gitmek4
- iranlı kızlar2
- 7 ekim 2026 cemil tugay'ın akp'ye katılması10
- karasburg2
- ak partinin chp'ye diz çöktürmesi11
- bir kızın size aşık olduğunu gösteren detaylar3
- bik bik'in çıkartıp masaya vurması4
- bursa da kadın katiline sosyal medya ilgisi14
- çocuğa israil diye isim koymak17
- meksika açmazı macerası12
- ak parti'nin cemil tugay paylaşımı17
- gavur izmir den mümin izmir e7
- sözlük kavgasını en iyi anlatacak yönetmen19
- flört uygulamalarında eşleşme algoritması8
- nervio nerde sorunsalı2
- cesete hakaret13
- çığlık filmindeki çığlık ın kovaladığı kızın adı5
- parcalandim toparlanamiyorum314
- küfür etmeyi maharet sanan insan modeli5
- kadir mısıroğlunun ingilterede işi neydi6
- arkadaşlar şifalandım11
- ona bir şey söyle9
- deveci alpay nerelerde sorunsalı2
1920 senesinde Arjantinli Veteriner Doktor kendisini köpeklere adamış ve onlar için herşeyi yapabilecek kadar seven nerdeyse bütün gününü köpeklerle ve doğada geçiren Antonio MARTiNES yeni bir cins köpek yaratmayı aklına koymuştu. Bu cins bütün Amerika ve Amazon Ormanlarında yaşayan vahşi ve tehlikeli av hayvanları (puma,panter,jaguar ve yaban domuzu v.b.) gibi tehlikeli hayvanlarla uğraşabilecek güçte, kuvvetli, dayanıklı, mücadeleci ve diğer hayvanlardan gözle görülebilir renk ve irilikte olacaktı. 1920-1928 yılları arasında Arjantin Dogo oluştu ve bütün testlerden son derece rahat geçti. Çağdaş Arjantin Dogo 11 cinsin birleşmesiyle ortaya çıktı. içgüdüsel becerileri,iyi huyları ve en önemlisi aileye karşı hiçbir şekilde agresif ve sinirli değildi. Çocukları çok seviyor ve onları koruyor olması bu hayvanın en güzel yanlarından birisi.Diğer güzel huylarından bir taneside üçüncü şahıslara güvenmemesi. Şöyleki köpek sahibi kim severse sevsin kim yemek verirse versin sahibine veya aile fertlerinden birisine art niyetli olunduğunu hissettiği zaman onu düşman gibi görüyor(zaten tehlike dışardan değil içten gelir diyor- doktor). Güzel bir tarafıda hemen saldırıp parçalamıyor.Önce uyarıcı hareketini yapıyor.Sahibi yanında ise komutunu bekliyor. Arjantin Dogo diğer köpekler gibi zor eğitim gerektirmiyor. Çünkü çok çabuk verilen eğitimi alıyor ve asla unutmuyor. Arjantin Dogo'nun becerileri çok mükemmel badyguard, polis, cankurtaran, çocuk bakıcılığı, avcılık gibi içgüdüleri olan eğitim için zorlanılmayan beyaz melek kör ve sakatlar içinde çok iyibir hayvan.Bazı köpek sahipleri Arjanti'nin döğüş özelliklerinden faydalanmak istiyor.Ama maalesef böyle iyi huylu bir hayvanı bu amaç için kullanmak yazık olur. Arjantin Dogo'nun diğer hayvanlar gibi boş yere havlaması yoktur. Özellikle zamanımızda apartman ortamı için idealdir. Köpek uzmanlarının açıkladığına göre bu köpeğin en kötü eksiği sahibine aşırı şekilde bağlı olup aşık olması. Arjantin Dogo'nuz varsa karınız ve çocuklarınızla geceyarısı karanlık sokaklarda bile korkmadan yürüyün. Çünkü yanınızda tankla korunuyormuşcasına güvendesiniz. Dogonun ısırma huyu yoktur. Aileye zarar verileceğini hissettiği zaman 18 atmosfer çene basıncıyla kişiyi zararsız hale getirebiliyor..
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar