bugün

türkiye de internet

yığınla iss nin bulunduğu ülkemizde fiyatların insanları deli edercesine komik olduğu, sanki amacın hizmet vermek değil de insanlarla dalha geçmek olduğunu düşündüğüm eylem. türkiyede internet kullanmak yerine dünyanın x yerinde yapılabilecek onlarca şey vardır kanımca. sadece uydunetin bir tarifesini düşünerek söyleyeyim: 20 mbps limitsiz internetin fiyatı 1848 TL imiş. efenim ben bir öğrenci olaraktan bu para ile ingilizce eğitimimi tamamlayabilirim, bilgisayar sertifika"ları" alabilirim, bir kaç adet bilgisayar kursuna ya da eğitimim için bir kaç kursa gidebilirim. efenim binlerce kitap satın alabilirim. ya da siktir et eğitimi deyip kız arkadaşlarımı toplar ve büyük bir parti veririm. bir gecede bu paranın şeyini şey ederim. efenim yaz tatilinde 1 haftalık en kralından tatil yapabilirim mesela.
1848 lira dediğin para Türkiye'deki açlık sınırının 2 katından fazladır. asgari ücretin 4 katıdır. 1848 lira dediğin para ile bugün 4 tane ev geçinebilmektedir ya da. kusura bakmayın ama küfürümü basıcam*
hadi o uç örneği bırakalım daha mümkün olanlara dönelim. TTNet'in 8 Mbit limitsiz internetinin fiyatı 99 lira asgari ücretin 1/6'sı. 7'den 77'ye internet diye yırtınan o biri'ne söylemek istiyorum kardeşim o 7' den 77'ye dediğin sınıfta biz yok muyuz? he diyebilirsiniz ki limitsiz kullanmak zorunda mısın?!
hocam 8 Mbps 15 GB limitli bir tarifesi var hasbamın 15 GB limit dolunca 512 kbps gibi yine insanlarla dalga geçen bir hıza düşürülüyor hızımız. efenim bu hız dünya üzerinde hiç bir ülkede yok. bu hızda internet kalmadı artık. hangi çağda yaşıyoruz.?! tivibu diye bir şey yapmış hasbam, IPTV nin ön ayağıymış. anacım IPTV için minimum 8 Mbit hız gerektiğini kimse söylemedi mi size? veriyoruz ya dediklerini duyar gibiyim, o zaman ben senin *
49 lira olan o 8 mbit 15 GB limitli tarifenin limiti tivibu ile 1 günde dolar. 1 gün içinde Tivibu yu çalıştır aralıksız, kesintisiz. o kota dolar. sonra hız düşer 512 Kbite... ee? hani nerde Tivibu?
millet deli gibi IPTV diye konuşuyor sağda solda. Sesleniyorum o körpe beyinlere, avucunuzu yalarsınız efenim. türkiyede internet gelecek 10 yıl içersinde en ufak bir hızlanma yaşamayacak. biz de IPTV diye, sınırsız internet diye avucumuzu yalamaktan başka bişi yapmicaz.

son olarak da superonline'a bir lafım var. verdikleri fiberinternet hizmeti için kutlarım kendilerini. 2007 yılında çukurova grubun bünyesindeki Tellcom A.Ş ile giriştikleri bu yolda direk şirket yetkilisinden duyduğum şu sözleri aktarıyorum:
"Tellcom a.ş olarak biz tamamen kendi altyapımızı kurmayı hedefliyoruz, bu aşamayı önümüzdeki 1 yıl içerisinde tamamlayacağız. pilot bölge olarak seçtiğimiz istanbul, ankara, izmir illerimizin belli bölgelerinde altyapı çalışmalarımız tamamlanmış durumda ve bu bölgelerimizde hizmet vermeye başladık, 1 yıl içerisinde bu illerimizin tamamındaki altyapı çalışmalarımızı tamamlayacağız ve aynı zaman diliminde türkiye'nin bir çok iline de bu hizmeti götüreceğiz. bu çalışmalarımızdan sonra yeni bir sabit hat operatörü olarak da çalışmaya başlayacağız, ancak bu hat bilinen tipte değil, internet üzerinden yani VOIP hizmeti ile sağlayacağız. daha kalitesi bir ses aktarımı ve ses ile birlikte görüntünün de aktarımını sağlamayı hedefliyoruz bu projemizde."
tellcom geçtiğimiz dönemlerde superonline'ı satın aldı ve fiber interneti superonline adı altında dağıtmaya devam ediyor. daha 5 dakika evvel yaptığım bir telefon görüşmesinde superonline müşteri temsilcisinin aktardığı bilgi:
"altyapı maliyetleri yüksek olduğundan fiber internet hizmetini şu anlık yalnızca büyük sitelere, iş merkezlerine verebiliyoruz." kardeşim siz bundan 1 yıl önce tüm altyapı çalışmalarınızı bitirecektiniz ve tüm türkiye'ye yayın yapacaktınız. bu mu sizin hizmetiniz? nerede kaldı sizin belediyeden aldığınız yerin altına inme hakkınız?, hasbam o sertifikasını elinde bulunduruyormuş. gerektiğinde kullanacakmış. hadi canım sen de. kabul edin işte siz de diğerlerinden farklı değilsiniz. siz de göstermeliksiniz.

şunu da belirteyim ki ABD'de google firması 1gbps internet hizmeti sunmanın peşinde. sadece bu işin mümkün olduğunu göstermek için yapacak bunu. Kanada'da hükümet 1gbps internet için kolları sıvamış durumda ve iss'lere büyük bir baskısı söz konusu. bizimkiler de anca açılsınlar ermeniye, kürte. kardeşim hizmet yapın hizmet yaptırın.*