bugün

allah pantolon giyen kadınlara merhamet eylesin

evet efendim...

çoğu konumda istişare ettiğim gibi, kadının avret yerlerini örtmesi islam'da apaçık emredilmiştir. peki, kadın avret yerlerini örtmesi adına pantolon giyebilir mi? sorusu akıllara geliyor. işte tam bu noktada, kadının pantolon giymesi kuran-ı kerim'de caiz olmadığı hususu ile gündeme gelmiştir.

akıllara şöyle bir soru geliyor; Önemli olan mahremiyeti kapatmak olduğuna göre, kadının bunu pantolon giyerek sağlaması yeterli olmaz mı? hayır efendim olmaz. kadın, kuran'ın emri olan örtünmeyi yerine getirse de, pantolon dar olduğu için erkeklerde bir takım cinsel dalgalanmalar yaşatabileceğinden mütevellit, (haram olan cinsel duygular) pantolon giymesi hoşgörülmez.

Buna göre erkek gibi pantolon giyinen bir kadın, mahremiyeti örtme emrini yerine getirmiş olsa da, erkeğe benzememe emrini yerine getirmediğinden dolayı, çok ağır günahtan kurtulamaz.

başka bir rivayete göre "allah pantolon giyen kadınlara merhamet etsin" denmektedir. kadının boyunca günaha girdiği, artık o günahlardan kurtulamayacağı bilinerek, onlar ne kadar iyi olsa da, günah işledikleri için, günahlarının affedilmesi ve yüce allah'ın merhamet etmesi söylenmiştir.