bugün

sosyopat

seri katil olma potansiyelini taşıyan insanlardır.empati kurma yeteneği yoktur. karşılarındakilerin düşünce ya da duygularını anlama yetisinden yoksundurlar. bir örnek: kaşıkla göz oymak ve musluk kapatmak, bu kişilerin gözünde aynı derecede nötr iki eylemdir.

acı vermekten zevk almamaktadırlar*; sadece neyin acı vereceğine karar vermede zorlanırlar.toplumun temel kuralları ile uyuşmazlık yoluyla çözme şeklinde kendisini gösteren kişilik bozukluğu, psikolojik bir hastalık olarak tanımlanabilir.

kişiler sağlam , içten ilişki kuramazlarken aksine fazla sosyalleşme çabasında da görünebilirler antisosyallerin aksine * . sosyla güç ve saygı toplayacaklarsa geçici süre toplumsal değerlere önem verirler ama kendilerinden hiç beklenmediği anda yeniden özlerine dönebilirler. bu surecte cevreyı de ınandırırlarzaten toplumca kabul gören mesleklerı vardır cogunlukla, hatta dındar bıle sanılabılırler*, ama esas olarak bencildirler. bencillik içgüdüleri yüzünden kendileri hakkında da yanlış karar alabilirler.

zarar verme içgüdülerinin çaresi yoktur, bebeklık ve erken cocukluktan itibaren gorulebilir. bu yüzden aslında insanlıktan uzak tanımı onlara yakışır. vicdan duyguları da bu yüzden gelişememiştir.suçluluk duyguları yoktur. zaten çoğu yerde cezaları ölümdür. bir kere yaparlar ve bundan vazgeçmezler.

(bkz: psikopat)ile karıştırılmamlıdır.