bugün

akp zihniyetinin yargı anlayışı

sanırım bunu en güzel yılmaz özdil anlatmış. şöyle diyor 24 şubat 2010'daki yazısında:

--spoiler--
- Örgütten ayrılıp geldiniz demek ki...

- Hayır, ayrılmadım.

- Pişmansınız yani...

- Yoo, değilim.

- Yaz kızım, tahliyesine...

Ayaklarına getirirler...

- Kimsiniz?

- Kuvvet komutanıyım.

- Örgüt kurmuşsunuz...

- Saçmalamayın.

- Yaz kızım, tutuklanmasına...

Ya da şöyle anlatalım.

ibrahim Fırtına, pilot, orgeneral, Harp Akademileri Komutanı, Hava Kuvvetleri Komutanı, üstün hizmet madalyası, şeref madalyası sahibi, millete 45 sene hizmet etti, evi basıldı.

Özden Örnek, kaptan, oramiral, Donanma Komutanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı, üstün hizmet madalyası, şeref madalyası sahibi, devlete 45 sene hizmet etti, evi basıldı.

Çetin Doğan, topçu, orgeneral, Jandarma Asayiş, Ege Ordu, 1'inci Ordu Komutanı, üstün hizmet madalyası, üstün cesaret madalyası sahibi, ömrünün 43 senesini verdi, evi basıldı.

Ergin Saygun, topçu, orgeneral, Genelkurmay 2'nci Başkanı, 1'inci Ordu Komutanı, üstün hizmet madalyası, Kıbrıs liyakat madalyası sahibi, 42 senelik onurlu hizmet geçmişi var, evi basıldı.

Engin Alan, komando, korgeneral, Öcalan'ın Şemdin Sakık'ın yakalanması sırasında Özel Kuvvetler Komutanı, madalya koleksiyonu var, efsane, hayatını ortaya koydu, evi basıldı
--spoiler--

üstüne bir cümle daha kurmaya gerek yok sanırım. işte bu kadar basit. terörist öldür, canla başla vatanını koru; hapistesin.

vatanı sat, dağlarda ülkeye kafa tut, asker öldür, ana - babaların çocuklarını öldür, sakat bırak insanları; zafer işareti yapa yapa, bayram ede ede ülkeye gir.

vatana hizmet et o kadar yıl; hapistesin. hemde suçlu bile ilan edilmeden. yargılanman yıllar alıyor. tek amaç yıldırmak. tek amaç intikam, tek amaç mesaj vermek.

vatana ihanet et, üstüne üstlük pişman değilim beni apo gönderdi de; elini kolunu sallaya sallaya, terörist kıyafetinle zafer turu at.

tamam, akp'yi destekliyor olabilirsiniz. ama buna da birşey demeyin artık. bari bunda "akp yanlış yapmıştır" deyin. takım tutar gibi parti mi desteklenir? neden partiler var? ülkeye hizmet için var! ülkeye kötülük yapmasına rağmen desteklersen napmış olursun? saçmalamış olursun, bir nevi vatana yanlış yapana yardımcı olursun, yandaşı olursun.

ülke öyle bir hale geldi ki, millet atatürk'e ve onun destekçilerine laf ediyor sadece. atatürk kim? bu vatanı kurtaran kişi! (en büyük pay ondadır vatanın kurtulmasında. elbette vatan uğruna savaşan herkes kahramandır ama atatürk bunlardan bir basamak üsttedir, kimse kusura bakmasın.)

sen atatürk'e hadsiz hadsiz laf et, nankörlük et, bize habur'u yaşatan akp'ye şakşakçılık yap, sonra gel atatürk'e dil uzat. ayıptır, vatana ihanettir!

sen teröristi serbest bırak, apo'dan komutlar al (kimse kusura bakmasın ama alınıyor bu bir gerçek.), sonra vatanı koruyan askeri perişan et. ne hakkın var? sen, o adamın bu vatana hizmet ettiği kadar hizmet ettin mi ki bu ülkeye? kimsin ki sen?

dediğim gibi; bunları göremeyen insan ya kördür, ya cahildir, ya da art niyetlidir. başka ihtimal yoktur.