bugün

kotuye ukte deyip iyi olani ic etmek

sözlüğün bir kısım yazarlarının davranışıdır. sol framede her zaman yazılacak veya kişiye hitap edecek başlık bulunamadığı doğrudur. sol frame'in bu anı kimisi için çok güzel başlıklar içerir, bu yazarımızı buradan tebrik ediyoruz. ama sorun bu yazar değil diğeridir.

diğer yazarımız sol framede birşey yok diye kabul eder, ilk iş rastgele veya birgün butonudur aslında, ama buna tevessül etmez. zira orada karşısına çıkacak başlıklara yazmak yazarın bekaret anlayışına ters düşer. yazarımız bir başlığın ilk erkeği olmayı kafasına koymuştur bir kere, durdurana aşkolsun.

hemen ukte butonu tıklanır. "aman tanrım! bir derya, bir hazine gibi" dir ilk tepki. hemen saldırılır. bir terim görür, evet tematik de çalışır bu yazarımız * doldurur ukteyi ve yazının başına, kıçına bir yerlerine o başlığın aslında kendisinin olmadığını ima eden ukte olduğunu hissettiren bir not düşer. bu da normaldir. yazar insanları güldürme arzusundan ve şukelanın çekiciliğinden münezzeh bir şekilde sözlüğün veri tabanına bir tuğla koymuştur. okuyanlar "anaaa bu defa geyik yapmamış" şeklinde hayal kırıklığına uğrar ancak bu başlığın bir ukte dolması olduğunu görünce yazar hakkında olumsuz kanaat hasıl olmaz.

ama bu yazar bir diğer ukteyi doldururken aynı hassasiyeti göstermez. zira başlık öyle böyle değil inanılmaz geyik götürecek bir başlıktır. hemen yaran entrylerden birisini girer. hayallerde istatistiklerin tepesine yükselmek vardır artık. ama ne hikmetse bu başlığın bir ukte olduğunu belirtmek aklına düşmez bir türlü.

sonuç: ukteye ukte demek gerekli midir? değildir. ama aynı yazar beş dakika arayla iki ukteden birisine ukte diyerek diğer başlığı da iç ederek kendisini herkeslerden kaçırabilir ama bilmez ki biri onu gözetliyor. *
güncel Önemli Başlıklar