bugün

ilhan cihaner

şaşırtan olayların kahramanı... tutuklanınca olay siyasi boyuta çekilmiş, akp'ye muhalefet ettiği için tutuklanmış gibi gösterilerek olay siyasileştirilmiştir.

bir savcı bir savcıyı tutukluyor, olayın devamında hsyk ve diğer hukuk çevreleri açıklama üstüne açıklama ve soruşturma açan savcı görevden alınıp hakkında suç duyurusunda bulunuluyor. hangi nedenle görevden aldınız, yetkilerini iptal ettiniz diye hsyk ya soruluyor, adam gibi cevap yok. anlaşılan ilhan cihaner'i koruyan bir güç var. yoksa tutuklandığı gün tutuklattıranlar görevden alınabilir mi? bakalım tutuklayanı nereye sürecekler.

şimdi olayın siyasi boyutuna bakalım. birini görev yaptığı için sebep göstermeden, incelemeden başka yere sürenler siyasi güçler olurdu. meğer hsyk'da sürgün edermiş. iyi de bu ilhan bey suç işlerse serbest mi kalacak? kalacak demek ki, kim onunla ilgili soruşturmayı yürütmek ister ki? sürgün edileceğime yerimde durayım demek en iyisi.
anlamlandıramadığım ise akp'nin savcının diğer savcıyı tutuklaması nedeniyle sorumlu tutulması. kardeşim tutuklayan akp'li değil, siyasi bir ünvanı yok, tutuklamayı kabul eden hakim ise hiç söz konusu edilmiyor zaten.

akp mi tutukladı bu adamı? muhalefet ve yüksek yargımız akp'nin üzerine topla tüfekle gidiyor. akp ise cılız bir sesle kanunlara göre bizim görüşümüz "savcının tutuklama yetkisi var" diyebiliyor. olay yargı mensuplarınca tam bir siyasi kavgaya dönüştürülünce savunma durumuna geçip siyaset yapmaya başladılar. oysa ki karşılarında siyasetçi değil yargıçlar var. önce bunların siyaset yapmalarını yasakla veya dile getir, hemen kanunları değiştir, hadlerini bildir. sana neden oy verdik?

ergenekoncu olmasa idi bu chp, bu cuntacı basın, bu yargı bu kadar korumazdı. kesin suçlu... nerde görülmüş tutuklanan bir insanı tutuklayanın 2 saat sonra görevden alındığı?