bugün

kolpaçino

çok açık bir gösterge var ki, tayfun güneyer, faruk aksoy, sinan çetin vb. prodüktörlerin yüzünden sinemalara gelen gereksiz, kendini komik sanan, izleyiciyle alay eden filmlerin yüzünden bu gibi bazı aksiyon - komedi tarzındaki türk filmleride güme gidiyor.

filmi izlemeden afişi ya da ismi görüp önyargıyla konuşanlar o kadar çok ki. sorsanız filmi izledin mi diye hayır ne izleyeceğim derler. bende aynı hataya kutsal damacana ile düşmüştüm ama dvd sini alıp izlediğimde gayette iyi vakit geçirdim. bunu kabul etmek bu kadar basit. aslında dediğim gibi bu önyargımızın sebebi de bu saydığım yönetmen ve prodüktörlerden kaynaklanıyor.

sıkılmadan, bir çok sahnesinde güleceğiniz, argoyu bile (kabadayıların ve mafya adamlarının hikayesiyle alakalı olduğundan elbetteki biraz gerekli olacaktı) dozunda kullanan bir film yapmışlar. insanlar sanıyorum, artık sinemanın pahalılığından olsa gerek verdikleri paranın tam karşılığı olarak başyapıt bekliyorlar sanırım ya da film boyunca komik olmayan bir sahne olmasın istiyorlar sanırım ama bir espriye herkesin gülmesini beklemek ne kadar doğrudur.

allah aşkına alın dvdlerini ya da indirin internetten bir şekilde karşılaştırın filmleri. "dünyayı kurtaran adaımn oğlu"'nu izleyin, "araf"'ı izleyin, "emret komutanım: şah mat"'ı izleyin, ne bilim "ömerçip"'i falan izleyin. sonrada bir daha düşünün kolpaçino komik mi değil mi. he ya da çok güldüğünüz aynı tarzda bir hollywood filmini izleyin ve sonra karşılaştırın ne denli farklar var bakalım.

olay aslında çok basit, gereksiz harcamalarla sinemalardan izleyiciyi kaçıran, inancını yitirmesine ve önyargılı olmasına yol açan bazı sözde sinemacılar yüzünden her filmi aynı kategoriye sokmaya başladık.