bugün

kağıt helva

kitap için yapılan yorumlar cem yılmaz'ın bir ersprisini anımsattı,gösterisi esnasında gösteriyi bırakıp, gülmeyi bırakıp "ne para kazanıyor o... çoc.. " denildiğini anlatıyordu. evet tam bir türk bakış açısı.
romanlarının konusuyla,kurgusuyla,diliyle ve cesaretiyle herkesin beğenisini kazanmış bir yazardır elif şafak.diyelim ki para kazanmak için yapıyor.böyle başarılı bir insanın para kazanması bizi rahatsız etmemesi gerekir bence.
genel olarak kitabı okumayanların yaptığı yorumlardır. (bkz: türk insanının her boka bir yorumu vardır)
elif şafağı takip edenler için ilaç gibi bir kitap olmuştur.benim okurken beğenip notlar aldığım birçok bölümü kitapta görmem de ayriyeten egomu okşamıştır. okuması çok zevkli herhangi bir durumunuza rastgele bir sayfayı açıp okuyunca güzel bir yorum getirebilme özelliğini de taşıdığını düşünüyorum.

yıllar önce elif şafak'a karşı populer bir yazar olmasından dolayı çok büyük önyargılarım vardı. boş işlerle uğraşan kız arkadaşımdan sıkıldığımdan ona birkaç kitap aldım okurda sıkıcı muhabbetlerimiz azalır düşüncesiyle. zamane kızlarımızın büyük çoğunluğunda olduğu gibi o da popüler zamazingolardan hoşlandığından elif şafak almıştım. vermeden önce bi okuyayım dedim aldım elime ve bir daha bırakmadım.