bugün
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle24
- göt deliği yalatmak11
- bu ülkede pezevenkler kemalisttir11
- uzak mesafe ilişkisi5
- nervionun kedisi4
- evlilik masrafları14
- erkeklerin giderek kadınsı olması4
- yazar alımları kapatılsın önerisi7
- bu dünyaya çocuk getirmek17
- ankara echoes5
- enayimiknatisii5
- sevgiliyle bir hafta geçirmek4
- yazarları şu an heyecanlandıran şeyler3
- sssilvermist18
- krizi atlattık5
- selahattin demirtaş9
- üniversite hayatı3
- öğretmen dayağı4
- iki dizelik şiirler3
- izmir alsancak çimler3
- süt taşması5
- dem ve parti ve pkk omurgasızlığı3
- her gün mastürbasyon yapmak hastalıklı mıdır4
- güllü dondurma6
- kadınların aradığı erkek modeli3
- sevgilinin en yakın arkadaşı ile yatmak2
- ege üniversitesi4
- insan olmaya ceyrek kala16
- dinleri de insan yarattı8
- en gey özelliğiniz5
- mourinho'nun türkiye'yi aihm'ye şikayet etmesi4
- ceza alınca yedek hesaptan yazmak2
- en sevilen şiir mısraları5
- gelmiş geçmiş en iyi stoper2
- gül gibi kız olma kriterleri4
- site bahçesinde tavşan görmek4
- ünlemek5
- instagram kızları2
- manda kaymağı3
- anın görüntüsü25
- vincenzo italiano2
- hiç bitmeyen mutsuzluk2
- elektrikli araçların alınırlığı5
- aym'nin süresiz nafaka kararını iptal etmesi5
- gocu34
- sözlukteki online kişi sayısının düşmesi3
- kız kardeş ağda yaparken odasına dalmak12
- katatespizartmasi5
- babasina benzeyen erkeklerden hoslanan kiz9
- anne baba özlemi7
Iscinin kendini yeniden uretebilmesi icin 6 saat calismasi gerekmektedir. Bu 6 saatin degeri 3 dolardir bu durumda, isci butum hafta calisir da sadece pazar gunu calismazsa elde edecegi gelir haftada 18 dolardir. Bu iscinin kendini yeniden uretebilmesi icin yeterlidir. Yalniz bu durumda kapitalist yani sevgili patron, makinain bakiminin giderleri, depo kirais vb giderler ve iscilere odedigi massin toplami kendisini uretim sonrasi kazandigi parayla ayni, o halde hemen devreye girer ve zekilik yapar der ki: ben bu isciyi gunde 9 saat calistirayim ve ayni gunde 3 dolar vereyim hazir gelmisken, teri sogumamisken, bende boylelikle batmamis olurum.iste kapitalist sistemin temel sorunu budur.
Burada kapitalist kiraladigi emek gucunu istedigi gibi kullanir, cunku burada kapitalist emek gucunu istedigi gibi kullanma hakkini satin alir. emek gun=cunun kullanimi kullanilan emek gucunun verdigi enerjiyle sinirlidir. Emegi degil emek gucunu kiralayip emegin degerini oder ama unutur ki emek gcu emegin kendisinde daha degerlidir.
Burada kapitalist kiraladigi emek gucunu istedigi gibi kullanir, cunku burada kapitalist emek gucunu istedigi gibi kullanma hakkini satin alir. emek gun=cunun kullanimi kullanilan emek gucunun verdigi enerjiyle sinirlidir. Emegi degil emek gucunu kiralayip emegin degerini oder ama unutur ki emek gcu emegin kendisinde daha degerlidir.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar
