bugün

bilinç

kişinin kendisi ve cevresi hakkında bilgi sahibi olması,iç ve dış uyarıcıların farkında olmasıdır..baska bir deyisle öteki canlılardan farklı olarak içinde yaşadığımız ortamdan ve kendimizden haberdar olma durumuna bilinc denir..insanın kendi içinde ve dış dünyada olup bitenleri algılama,anlama,tanımlama ve ayırt etme yetisi olarak anlamlandırıldığında farkındalık durumuyla es anlamlıdır..
biincli olmak,içimizdeki ve cevremizdeki tum uyaranların farkında olduğumuz anlamına gelmez.sürekli olarak çok cesitli uyaranlarla karsılasmamıza karsın bunların buyuk bölumu bilinçli ayırt etme ve algılama esiğinin dışında kalır..
bilinç pasif ve aktif olarak ikiye ayrılır:pasif bilinc,aktif bilinc..

pasif bilinc:olagan uyanıklık halıdır.bilinc,bu durumda iken belirli bir anda olup bitenleri algılar.bir sürücünün trafik ışıklarında yesilin sönup sarının yandığını görünce frene basması gerektiğinin farkına varmasında bu tür bilinç soz konusudur.

aktif bilinc:uyanıklık,etkinlik,uyarıcılara cabuk ve dogru tepki verme durumudur..aktif bilincte olasılıkları degerlendirme,plan kurma,amaca yonelme üzerinde durulmustur..
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar