bugün

gaziantepspor un kaka teklifini reddetmesi

baştan yanlış olan bir inanış.
futbolla ilgilenen birisi bu olayı duyduktan sonra az biraz tartsa düşünse yanlış olduğunu anlayacaktır. şu anda futbol dünyasında yıldız potansiyeli olan oyuncular daha 13-14 yaşlarında keşfedilip takip altına alınıyor. yani büyük kulüpler görmemişken gaziantepin keşfedip takip etmesi saçma, brezilyadakilerin de gidip kaka'yı antep'e önermeleri daha da saçma bir durum. yani kaka iyiyse niye gaziantep'e önerilsin, kötüyse gaziantep niye kabul edip alsın onu.
en mantıklısı için "kaka antep'e geldi beğenilmedi gitti" dersiniz daha inandırıcı olur.

peki kaka ile Gaziantep'in bir ilişkişi yok muydu derseniz vardı derim. Bu ilişkiyi zamanın Gaziantepspor başkanı Celal doğan'ın ağzından yazayım:

"Brezilya'ya oyuncu aramaya giden her hocamız orada en az iki ay kalırdı. Eski oyuncumuz Osmair -*- bizim oradaki temsilcimizdir. Onunla birlikte maçları takip eden hocalarımız her seferinde ellerinde en az kırk kişilik bir isim listesiyle gelirlerdi, biz de o listenin içinden alacağımız 1-2 oyuncuyu seçerdik. Dolayısıyla Kaka'yı da erken yaşlarda keşfetmiştik ama gücümüz sınırlıydı. Kaka'yı 1 milyon dolara alabilsek transfer edecektik ama fiyatı 4 milyon dolardı. Aynı şekilde Cristiano Ronaldo'ya da 17 yaşında teklifte bulunduk. 1 milyon önerdik, vermediler. Onun da fiyatı 4-5 milyon civarındaydı."

Görüldüğü üzere antep kaka'yı reddetmemiş aksine almak için nabız yoklamıştır. Üstüne C.ronaldo'yu da keşfedip almaya niyetlenmiş ama başarısız olmuşlar. o zamanlar yıldırım demirören gaziantep'i ihya edebilseydi, bir tabata ve bir ismail parasıyla iki dünya devi zamanında antep'e gelebilirdi.

Merak edenler için yazalım. Kaka ilk transferinde 21 yaşında 8,5 milyon euro fiyatla ac Milan'a gitmiş, C.Ronaldo da 17 yaşında 12,23 milyon pound fiyatla Manchester United'a gitmiştir.