bugün
- silvermist6
- sözlükte tanıdığınız en iyi kişi24
- gocu'ya özgürlük11
- gocu'nun çaylaklık durumu kaldırılsın7
- kahve ve sigara ile yağmuru izlemek5
- sözlük hesabını sil perileri5
- yazılımcıların maaş pazarlığında yaptığı hatalar3
- gocu10
- fon mağdurlarının ana para iadelerini beğenmemesi4
- fatma betül sayan kaya49
- farklı mısın4
- dincilerin insanların yaşamına karışması2
- yeşil parka giyen kız5
- tüik ve enag'ın eylül enflasyonu verileri3
- orta yaşlıların birbirilerine kanki demeleri2
- senden benden trilyonları çalanlar5
- ne yazarsam yazayım çaylak olmuyorum4
- sabahları nefret edilen şeyler11
- arkadaşlar beni neden sevmediniz3
- sarımsak6
- 4 ekim 2026 konohafest saldırısı3
- cin filmleri4
- ideal bira bardağı3
- riyad da ikinci mekke ittifakı toplantısı3
- pazartesi sabah 7 de spor salonuna giden insan3
- yıldız tilbe kızılı2
- bir erkeğe yapılabilecek en iyi iltifat10
- cemil ipekçi2
- arkadaşlar çok uykum var2
- hepinizden nefret ediyorum ama tek başıma da canım2
- türk korku filmi klişeleri3
- sözlük gıybeti12
- şiiri ayak kokan kadın3
- pizza5
- pazartesi sabahı erken kalkmak için bir neden3
- pizza margarita4
- dünyanın en yakışıklı erkekleri listesi8
- hangi tatlısınız10
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı19
- kapatıcı kullanılmayan gün12
- akp seçmeni16
- italya türkiye maçı saat 21 45 te atv de3
- anın görüntüsü20
- nasıl birisiniz8
- kendinizde değiştirmek istediğiniz şeyler7
- yaşlı ve bunak sözlük yazarları3
- cin musallat olan kişi nasıl anlaşılır3
- iwf yapay zeka çocuk istismarı materyali artışı2
- asrın soygunu14
- ferhat gündoğdu'nun gözaltına alınması43
---sonra spoiler diye gelmeyin bana, var birşeyler işte---
aleksi aleksandroviç.
yalnız. raskolnikov gibi. bu bile yeterdi kendini özdeşleştirmeye, bu kısa hikayeyi, yazarını da bir kez daha sevmeye. raskolnikov sonya'sını bulduktan sonra durulmuş, hayatının anlamını keşfetmişti suç ve ceza'da, burada da bir sonya arayışıydı belki anlatılmak istenen. bulduğuna da inandı aleksi, nastenka'ydı adı, yıllarca süren karanlık gecelerin ardından çıkıp gelen, gecelerini beyaza çeviren nastenka. aleksi inandı, dolayısıyla ben de. 3. gece'de artan, 4. gece'de birden tavana vuran ve aynı gece birden çöküp giden bu inançtı.
Her şeyin bir anda iyileşeceğine, rüzgarın tersine döneceğine hiç inanmam ama burada taşlar öylesine yerine oturmuştu ki, piyotr petroviç'in yokluğuyla aleksi'nin hayatının bir gecede mükemmeliyete erişmesi saf bir sarhoşluk içinde bırakmıştı beni de, aynen sonya gibi başka birileri de vardı, yıllarca beklendiğine değecek, her şeyiyle mutluluk verecek, nastenka, ah nastenka. hayal dünyasından tek kelimeyle çıkarıyordu hem anlatan aleksiyi hem dinleyenleri.
+ Nastenka, yoksa bu gelen o mu?
- Evet, o...
suç ve ceza nasıl hikayenin sonuna kadar insanı parçalarcasına sıkıp, en sonunda derin bir nefes alırcasına rahatlatıp, umut aşıladıysa bu hikaye de tam tersine hızla mutlu etmiş, hayale daldırmış, saniyesinde de hayalin içinden çekip, hatta söküp almıştır. hikayeyi her hatırladığımda ah be nastenka desem de kin değil bu içimdeki, aynı aleksi gibi;
--final--
Ama sana kin bağlamak mı, Nastenka? ... Bunları ben mi yapacağım Nastenka? Asla, asla! Göklerin her zaman açık olsun, sevimli gülümseyişin parlaklığını, mutluluğunu yitirmesin. Yapayalnız yaşayan, sana karşı şükranla çarpan bir yüreğe tattırdığın mutluluk anından dolayı seni hep hayırla anacağım. Ulu Tanrım! O ne uzun, mutlu bir andı! Bir insana böyle bir an yaşam boyu yetmez mi?
--final--
velhasıl bu güzelim hikayenin radyo tiyatrosu versiyonu da mevcuttur, ilgisi olanlar 54 dakikalık su gibi akıp giden bu eseri dinleyerek yaşama fırsatını kaçırmamalıdır. son olarak;
ah be nastenka, ah*...
aleksi aleksandroviç.
yalnız. raskolnikov gibi. bu bile yeterdi kendini özdeşleştirmeye, bu kısa hikayeyi, yazarını da bir kez daha sevmeye. raskolnikov sonya'sını bulduktan sonra durulmuş, hayatının anlamını keşfetmişti suç ve ceza'da, burada da bir sonya arayışıydı belki anlatılmak istenen. bulduğuna da inandı aleksi, nastenka'ydı adı, yıllarca süren karanlık gecelerin ardından çıkıp gelen, gecelerini beyaza çeviren nastenka. aleksi inandı, dolayısıyla ben de. 3. gece'de artan, 4. gece'de birden tavana vuran ve aynı gece birden çöküp giden bu inançtı.
Her şeyin bir anda iyileşeceğine, rüzgarın tersine döneceğine hiç inanmam ama burada taşlar öylesine yerine oturmuştu ki, piyotr petroviç'in yokluğuyla aleksi'nin hayatının bir gecede mükemmeliyete erişmesi saf bir sarhoşluk içinde bırakmıştı beni de, aynen sonya gibi başka birileri de vardı, yıllarca beklendiğine değecek, her şeyiyle mutluluk verecek, nastenka, ah nastenka. hayal dünyasından tek kelimeyle çıkarıyordu hem anlatan aleksiyi hem dinleyenleri.
+ Nastenka, yoksa bu gelen o mu?
- Evet, o...
suç ve ceza nasıl hikayenin sonuna kadar insanı parçalarcasına sıkıp, en sonunda derin bir nefes alırcasına rahatlatıp, umut aşıladıysa bu hikaye de tam tersine hızla mutlu etmiş, hayale daldırmış, saniyesinde de hayalin içinden çekip, hatta söküp almıştır. hikayeyi her hatırladığımda ah be nastenka desem de kin değil bu içimdeki, aynı aleksi gibi;
--final--
Ama sana kin bağlamak mı, Nastenka? ... Bunları ben mi yapacağım Nastenka? Asla, asla! Göklerin her zaman açık olsun, sevimli gülümseyişin parlaklığını, mutluluğunu yitirmesin. Yapayalnız yaşayan, sana karşı şükranla çarpan bir yüreğe tattırdığın mutluluk anından dolayı seni hep hayırla anacağım. Ulu Tanrım! O ne uzun, mutlu bir andı! Bir insana böyle bir an yaşam boyu yetmez mi?
--final--
velhasıl bu güzelim hikayenin radyo tiyatrosu versiyonu da mevcuttur, ilgisi olanlar 54 dakikalık su gibi akıp giden bu eseri dinleyerek yaşama fırsatını kaçırmamalıdır. son olarak;
ah be nastenka, ah*...
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar