600 yıllık imparatorluğun bıraktığı sanat eserleri

Sultan ahmet camisinin kubbesine gocaman bir Hz MUhammed resmi çizseydi (yanına da ömer ali vs) mikelanjın Sistine şapelini süslemesi gibi, Sonra Ayasofya camisinin önüne gocaman gıçı belli olacak şekilde açıkta önü yaprakla kapatılmış bir Hz adem heykeli dikilseydi (isa, musa da olabilir), Tıpkı mikelanjın Davut heykeli gibi ( ki floransaya gitmek isteme nedenlerimden biridir bu heykel ama bu konu dışı) Çok güzel eserler bırakmış olacak osmanlı'nın hiç mi hiç olmayan eserleridir.

Batılı Kilisenin ve diğer monarşik yapıların maddi açıdan sanatı desteklediği din ve mitoloji soslu eserleri nasıl doğulu bir toplumda ararsın? gerizekalı mısın nesin?

Şimdi tutup biri atatürk'ün çükü açık heykelini dikse meydanın tekine heykel olarak iyi olsa da hoşuna gider mi?

Adam tutmuş Peygamber Hz Davut'un çükünü açmış ortaya dikmiş (heykelin tekniği başyapıttır o başka).

Lan geçtim senin çükün açık heykelini dikelim sen buna razı olur musun?

Doğulu hangi Toplum saygı duyduğu, sevdiği insanların çükünü açar da heykelini diker. Bunun müslümanlıkla da alakası yok Eski Türklerde de böyle bir şey yok çinlilerde de.

Batıdaki sanatın gelişme evreleriyle doğudaki sanatın gelişme evreleri farklıdır. Günahım kadar sevmediğim farsların, günahım kadar sevmediğim Mevlanaları bile ( mevlana farstır soy olarak; fars olmasa bile Fars şairidir) italyanların Dantelerinden üstündür, üstündür ki Ben bizim Fuzulimizden hiç bahsetmiyorum çünkü Danteyle karşılaştırmak bile olmaz.

italyanlar da Helenlerden çarptığı sanatla yollarına devam etmişlerdir temelde. biz de mi helenlerden çarpsaydık?