osmanoğulları nın türkiye yi mahkemeye vermesi

son zamanlarda yazılı ve görsel basında pohpohlanan, amiyane tabirle gaza getirilen osmanlı hanedanı üyelerinin bu dolduruşa geldiğini kanıtlayan durumdur.

cumhuriyet'e saygılıyız, atatürk'ü seviyoruz vs. diyen bizzat geçen günlerde vefat eden ertuğrul osman osmanoğlu değil miydi? neler değişti de bir anda türkiye cumhuriyeti'ne dava açacak kadar gözü karardı bu insanların. hatta Bülent Osman ile Orhan Osmanoğlu adı ile iki varis yurt dışındaki gayrımenkuller için de yabancı ülkelere dava açacakmış.

saltanat hayranlarına gün doğmuştur görünüşe göre.

kurtuluş savaşı sonrası osmanlı savaş borçlarını türkiye cumhuriyeti'nin ödediği ne de çabuk unutulmuş. dava açmak ve yıkılmış bir devletin hanedanının; yeni kurulan türkiye cumhuriyeti'nin toprakları üzerinde hak iddia etmesi türkiye cumhuriyeti'nin işgalci ve zorba olduğunu iddia etmektir.

ayrıca; o toprakları korumak ve yabancı işgalinden kurtarmak için kan akıtan, savaşan osmanlı hanedan üyeleri miydi yoksa ülkesini seven ona tamamen bağlı olan kahramanlar mıydı?

neredeydiniz diye sormazlar mı adama osmanoğulları, neredeydiniz kurtuluş savaşı sırasında da 80 küsür yıl sonra gelip yüzsüzce miras isteyebiliyorsunuz?