ilkokulda tüm erkeklerin aynı kıza aşık olması

sınıfta tam 19 erkektik. kaç kız vardı hatırlamıyorum. ama bizim için tek bir kız vardı. adını vermicem tabii. sözlüğü okur falan. o zamanlar da lakabım ben wade olduğu için tanır hemencecik beni. küçükken de şimdiki gibi çok karizmatiktim. herkesin lakabı, adının son harfi 'o' ya çevrilmişken (fiko, seko, memo vs.) benim lakabım ise böylesine karizmatikti.

neyse konudan sapmayalım. ilk gördüğüm andan itibaren aşıktım ona. her teneffüste doğruca yanına koşardım. muhabbet etmek için sıraya girerdim. anlamıyordum tabii neden bu kadar sıra olduğunu. fesatlık yok hiç içimde. körpecik, sevimli, şeker mi şeker bi çocuğum.

beden dersiydi. önce kızların giyinmesi için erkekler çıktı dışarı. sonra da giyinme sırası bize geldi. hep beraber slip bembeyaz donlarımızla takılırken, özgüç pezevengi kritik teklifle geldi. özgüç tam bir pezevenkti. sınıfta yabancı koku algıladığı anda herkesin kıçını koklar ve osuran kişiyi hemen tespit ederdi. böylesine garip adamdı.

- arkadaşlar haydi herkes kime aşık olduğunu söylesin. seko ilk sen söyle.
+ x
- memo sende sıra?
% x
- ben wade?
& x
.............

araştırmalar, korkunç gerçeği göstermişti. 19 da 18 'x' çıkmıştı. o zaman anlamıştım teneffüste neden dakikalarca sıra beklediğimi. geriye kalan tek kişi de kimseye aşık olmadığını belirtti. ilkokulda kıskançlık olmuyor tabii. hepimiz birden çok sevindik aynı kişiye aşık olduğumuza. kutladık birbirimizi. hatta o kimseye aşık olmayan arkadaşı da ikna etmeye çalıştık oy birliğini sağlamak için. ama olmadı.

seneler sonra facebookta ekledi beni 'x'. evlenmiş, çoluğa çocuğa karışmış. x'e aşık olmayanı da tespit ettim. ibne olmuş galiba. değişik fotoğrafları vardı. göğsü falan tertemizdi. mesaj attım hemen. ibne mi oldun lan dedim. lafı değiştirdi. bir daha da konuşmadım onla.