bugün

25 ekim 2009 fenerbahçe galatasaray maçı

fenerbahçe'nin sol tarafında andre dos santos ve roberto carlos'un oynaması durumunda ibrenin tamamen galatasaray'a döneceği maç. gerçi bu maçta iyi bir abdul kader keita'yı savunabilecek bir adam yok karşı tarafta. beklenenin aksine(tahminlerime göre) harry kewell'ın yerine arda turan sol kanatta görev yapacak ve ortada elano blumer oynayacaktır. sonradan oyuna girecek diri bir harry kewell, fenerbahçe'nin sağ tarafına arda turan'dan sonra vurulacak öldürücü hamle olur. ayrıca kontra ataklarda ters taraftan arka direğe yapılacak ortalarda harry kewell'ın ne kadar etkili olduğunu da biliyoruz.

galatasaray'ın ataklarını kanatlardan yaptığı, iyi kanat oyuncuları olduğu aşikar. işte bu maçın seyrini değiştirecek isim; tahmin ettiğim gibi sahada olması durumunda elano blumer'dur. ortadan yapılan ataklarda kanattaki iki hücümcunun içeri kaçıp boş alanlar yaratması, elano blumer'ın ara paslarıyla rakip ceza alanı içinde fantastik işler yapabilirler. ayrıca kontralarda milan baros'un önüne atılacak toplar da galatasaray açısından net pozisyonlar demektir.

fenerbahçe bu karşılaşmada rakip kaleye kanatlar yerine alex ve emre'yi kullanarak ortadan gelmeyi deneyecektir. beklerin karşılarında arda turan(harry kewell) ve abdul kader keita gibi isimler olduğu için o beklerin hücüma çıkmaları oldukça risklidir. alex'in atacağı ara paslar servet çetin ve gökhan zan'ı zor durumda bırakacak, dani guiza birden fazla net pozisyon yakalayabilir. galatasaray ceza sahası çevresindeki dönen topları fenerbahçe'nin alması da fenerbahçe'nin oldukça etkili pozisyonlar yakalamasına sebep olur.

bu maçta iki tarafta mutlaka gol atacaktır, yediğinden fazlasını atan da kazanacaktır. galatasaray ilk 20 dakikada hücüm ederken golu yemez ve üstüne de golu bulursa galatasaray bütün karabulutları dağıtır. fenerbahçe ilk 20 dakikada gol bulursa galatasaray maçı zor çevirir. maçtan önce bakıldığında galatasaray'ın hücüm gücü, fenerbahçe'nin ise savunma bölgesi rakibine karşı üstün görünüyor.

bu tip derbilerden önce benzer yazılar yazarız/yazılır fakat bu karşılaşmalarda öyle pozisyonlar olur, şaka gibi goller atılır ki maç öncesindeki düşünceler tamamen yıkılır. zevkli bir karşılaşma olsun, bol gol olsun, kazanan galatasaray olsun.
güncel Önemli Başlıklar