bugün

ulustar

uludağ sözlük yazarlarını kapsayan yarışma programı. kategoriler aşağıda;

en güzel başlık sıçma; bu ödül en güzel başlık sıçan yazara verilecek. bu kategoride sadece 6. nesiller oy kullanabilecek. zira hangi başlığın sıçılmış, hangi başlığın efendice açılmış olduğunu 6. nesil dışındaki nesiller anlayamaz. bu konunun erbabı bir çok başlık altına "başlık sıçmak" bkzını konduran 6. nesildir.

en güzel ayar veren; içeriğinde zerre küfür/hakaret barındırmayan ve ayarın allahını vermiş olan entry sahibine verilecek ödül. ödül 24 ayar altından bir bereket tanrısı heykelciği olacak.

en başarılı troll; yazarları çileden çıakrma konusunda en başarılı yazarın alacağı ödüldür. troll ünvanın ve şöhretinin altında ezilmemiş olması da önemlidir. götü kalmayan ve şöhreti nedeniyle geldiği köprüaltlarını unutmayana verilecek. herkes oy verebilir.

en holigan yazar; maç başlıklarını altında meşale yakmış, küfürlü tezahürat etmiş ve rakip takım taraftarlarına koltuk fırlatmış yazarlar arasında seçilecek olan en ateşli taraftardır. ödül; pascal nouma'nın takımlarının tablosudur.

siyasetten taharet; bu kategori siyasi konulardaki engin birikimini yazarlarla ideoloji kavgasına girmeden paylaşabilen yazara verilecek. bu ödülü sanırım kimse alamaz. onun için ödülün ne olacağı konusunda kafa yormuyorum.

en komik yazar; uzun entry girme kıstası olmayan, kısacık bir entry ile dahi yüzleri güldürebilmiş yazar verilecek. ama yazdıklarının %95'i espri bakımından doyurucu olmalıdır. bu kategoriyi kazanan bir adet az kullanılmış, sahibinde, temiz ekşi sözlük yazar hesabı kazanacak.

imla yönünden en fakir yazar; imla hakkında hiçbir fikri olmayan tonla yazar arasında seçilecek en berbat yazardır. içeriği dolu bile olsa yazdıkları dilbilgisini siker. en zor kategori bu sanırım, çünkü imla yönünden çok zayıf yazarlar yeter sayısını aşmış durumda.

***

bu yarışmayı ben düzenlemiyorum. skimtrak bir yazardan başka bir şey olmadığım için sadece fikir üretiyorum. uludağ sözlük bir kurucuya ve yönetim kuruluna sahip global bir oluşumdur. hayata da ancak onlar geçirebilir. yönetim uyuma, yazarlara sahip çık.