bugün

kurtlar vadisi pusu

yandığım bir konu var: usta heykelci mehmet aksoy'un atölyesi, amerikalıya mekan olmuştur. diziye mekan bakanlar iyi çalışmış, muhteşem yeri iyi bulmuşlar tamam, ama tezgahlardaki -mustafa kemal heykeli dahil- tüm heykellerin, tüm araç gereçlerin, mekandaki ışıklandırma dehasının, bir sanatçının çalışma ortamı ve biçiminin; bir amerikalı ajanın soğuk katil gülümsemesine yedirilmesini, onun entrikalarının vitrini, tezgahlarının mezesi olamasını içim almıyor. mehmet aksoy nasıl izin verdin bilmem ki? sen de bu ülkede heykel yaparak yaşayamayacaksan, paraya sıkışacaksan, kim, neye cesaret etsin artık? hüzünlüyüm.

zaten dizi de şu an başaşağı gitmekte. ideolojik dönüşler, ani kıvırtmalar, kanal değişince değişmeler bizi soğutuyor.

sanki iki üç kişi bilgisayar ekranı başında vurdulu kırdılı bir oyun oynuyor gibi. silah sende, sırttan görünüş ve girdin içeri, karşına çıkana tek kurşun, anında yıkılıyorlar. breh breh. bilgisayar oyunundaysan puan alırsın, yeni can gelir sana ama bu bir dizi ise inandırıcılığın sıfıra yaklaşır, puan kaybedersin ve giderek canın çıkar ama can elde edemezsin.

şapkayı öne koyup toparlanma zamanıdır. rasim ozan kütahyalı'ya da kızmak yerine, onun eleştirilerinden yararlanmanız daha hayırlı olur. bir dönem rauf denktaş'ı diziden konuşturup ergenekoncuları nasıl memnun ettiğinizi unutmadık. sonra meseleyi türkiye'nin önemli bir bölümü gibi kavrayıp, şaşkınlıkla toparlanmaya çalıştınız ama galiba temel sağlam olmadığından yeni yalpalanmalar başladı.

önce içerik kötü ama yapı sağlamdı, sonra içerik düzelmeye yüz tutarken yapı bozulmaya başladı; şimdi hem içerik hem yapı bozuk gibi duruyor. işiniz zor ama gayret gerek. üstelik doğrultuyu kaybetmeden...

demokratik açılım, kıbrıs açılımı, gayri müslümler için açılım, kürt açılımı, alevi açılımı, ermeni açılımı, suriye açılımı, ırak açılımı, ab açılımı... yakında rusya, iran açılımı geliyor...

bunların ortasında daha zekice şeyler beklemek hakkımız. bilinen komplo tuzaklarıyla artık avunmamız zor. bizim dizi zekamızı siz geliştirdiniz. bizden geri kalmanıza izin veremeyiz.