bugün

ebu süfyan

mekke'deki ekonomik-siyasi gücü elinden gitmesin diye putları kendisine siper edip hazreti muhammed'e aslında hazreti muhammed'in temsil ettiği haşimoğulları'na karşı çıkmış, mekke fethediliken canından olmamak için sözde müslümanlığı kabul etmiş. hazreti ali ve evlatlarının katillerinin babası.

ali imran suresinin bir ayetinde müfessirlerin çoğuna göre şeytan olarak tarif edilen kişidir.

netice itibariyle allah'ın elçisine karşı verdiği iktidar savaşında münafıklığı ile başarılı olabilmiş, hz.muhammed öldükten sonra iktidarı emevi ailesine oğlu muaviye eliyle geçirtebilmiştir. muaviye denen zalimin ilk işi hz.ali ve evladı hz.hasan'ı yok ettirmek olmuş, muaviye'nin oğlu yezit ise ilk iş olarak hz.ali'nin oğlu, allah'ın elçisinin torunu hz.hüseyin'i katletmek olmuştur. islam dini ebu süfyan denen kafirin soyu tarafından bir münafıklık dini haline dönüştürülmüş ve saltanat aracı haline getirilmiştir.

yani madem ki iktidarımızın gücü putlardı ve muhammed putları yıktı. öyleyse biz de muhammed'in dinini iktidarımızın aracı yapa

bir takım gerici cahil, kuran'ın şeytan olarak nitelediği bu ebu süfyan ve hatta hz. ali katili oğlu için hazret ünvanını layık görürler ki şaşarım onların akl-ı perişanına.

allah ve lanet edebilen her varlık ebu süfyan'a lanet etsin.